Organizacija

Kako organizirati dječju odjeću za vrtić?

Oni koji duže prate ovaj blog i moj Instagram profil sigurno su vidjeli da Sofi nema klasični ormar s ladicama, policama i vratima, nego smo malo improvizirali. (Sve detalje o toj improvizaciji možete pročitati ovdje.)

Ukratko, iskoristili smo dvije LACK police, 4 RASSLA kutije (+ 1 drveni sanduk koji se sad ne vidi na donjoj fotki) i 2 držača za police okrenuta naopako. Za one koji ne znaju, svi se ovi proizvodi mogu kupiti u IKEA-i (s tim da su sad držači nešto drugačiji, a kutija trenutno nema u ponudi).


Ovakva postava funkcionira već dvije godine; malo sam se bojala da više neće dok Sofi krene u vrtić (zbog neminovno više robe), ali funkcionira i dalje.

Znači, Sofijina roba je podijeljena u dva dijela – roba za vrtić i roba “za po doma”. Ne znam, meni je ova podjela ostala još iz djetinjstva, i ja se presvlačim čim stignem doma. A iako je njena roba za vrtić udobna, ipak sam napravila i kategoriju “za po doma”. To sad ne znači da doma nosi poderano i rastegnuto, ali manja je šansa da će robu uništiti u vrtiću nego doma.

Za vrtić ima 8 kombinacija (1 je u vrtiću u ormariću), a za doma 5. (Pisala sam već da Sofiji i Luciji slažem modnu kapsulu). 🙂

Kutije u kojima se nalazi ta roba spustila sam dolje da bi joj bile lakše dostupne. U kutijama su hlače za vrtić, čarape za vrtić, čarape “za po doma” i kombinacije (majica + hlače) isto “za po doma”. Na jednom držaču je 5 vješalica gdje su joj majice za vrtić. Znači, to je roba za tekući tjedan.

Ostala roba za vrtić je u kutiji na polici.

U nedjelju navečer odaberemo robu za idući tjedan, ispeglam majice, objesim ih na vješalicu, a u kutiju stavimo hlače i čarape. Ujutro Sofi samo redom uzima kombinacije (super mi je što tako pomalo dobiva i svijest o vremenu; koliko dana još ide u vrtić, ali radimo i na samostalnosti).

Eto, to je to. Valjda nisam previše zakomplicirala. Nama je to super jednostavno. Jedina mana je možda mrvicu premalo robe “za po doma”; u ljetnu sam kapsulu stavila nešto malo više robe, ali na kraju joj je bilo i previše. Budem s vremenom promijenila ako skužim da je premalo.

Nadam se da će nekome ovo pomoći. Slobodno komentirajte što mislite o ovome i podijelite svoja iskustva.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

P.S. Aha, rekla je i da više ne želi naljepnice na kutijama, da ona zna gdje joj je što, nek’ si to iskoristim za drugo dijete, hhahah.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.