Upoznajte me

Bok svima!

Kao što ste već, pretpostavljam, vidjeli na naslovnoj stranici bloga, moje je ime Petra P. i velika sam ljubiteljica organiziranja.

One koji me poznaju u stvarnom životu to neće mnogo začuditi isto kao ni podatak da sam pomalo introvertirana (ok, mnogo). Ne pričam puno, ali se zato bolje izražavam u pisanom obliku. 🙂 Velika sam “štreberica” i perfekcionist, a ljudi se često smiju kombinaciji mog imena, prezimena i adrese (pogađate, ima veze sa slovom P). (Još rendom stvari o meni možete pročitati ovdje).

Ovaj sam blog, o organiziranju stvari, vremena i prostora, počela pisati još 2014. godine kad smo dragi (tada još dečko/zaručnik) i ja živjeli u stanu u Zagrebu. Iako smo znali da u stanu nećemo živjeti zauvijek, ipak sam ga odlučila organizirati i urediti po našem guštu i pretvoriti ga u dom, a ne mjesto prilagođeno drugima i zatrpano viškom stvari. Oduvijek sam bila prilično organizirana (da, ja sam ona koja je u pernici uvijek imala škare i selotejp i od koje je većina na faksu kopirala skripte), ali dugo nisam znala da iza organiziranja stoji cijeli jedan pokret i da ono, uz zabavu, može čak biti i profesionalno. Tek otkrićem takvih videa na JuTjubu i postova na blogovima (+ viškom slobodnog vremena) shvatila sam da bih i ja mogla podijeliti neke brze i jednostavne savjete. 🙂

Blog, naravno, duuuugo nitko nije čitao jer o njemu nisam nikome pričala (introvert spiking), ali postao je mali dnevnik moje organizacijske pustolovine.

Danas, nekoliko godina kasnije, dragi i ja smo vjenčani i roditelji jedne tvrdoglave Sofije, preselili smo natrag u rodni kraj gdje renoviramo kuću i uživamo u seoskoj idili, a blog je i dalje tu.

Savjeti koje dijelim su i dalje brzi i jednostavni, a osim što su svojevrsni dnevnik, namijenjeni su i svima vama koji se želite riješiti viška nepotrebnih stvari i napokon organizirati svoj dom. Čvrsto sam uvjerena da je organiziranje vještina koju svi mogu naučiti i da vam ona u velikoj mjeri može pomoći u svakodnevnom funkcioniranju.

Daklem, ako vas guši nepotreban nered, ne znate kako nešto očistiti ili organizirati ili pak svoj dom želite urediti s malo novca, na pravom ste mjestu!

Postove obično objavljujem petkom (#petrapetkom), a u glavnim se ulogama nalaze fascikli, računi, ormari, radni stolovi i police, ha ha ha. I da, skoro sam zaboravila spomenuti – osim što volim organizirati stvari, volim raditi i kojekakve predloške koji pomažu u organiziranju (čitajte: planere, tablice i sl.), a možete ih preuzeti klikom na sličicu “Besplatni predlošci” na sajdbaru (na mobitelu samo skrolajte dolje).

Ako ste prvi put na blogu svakako zavirite, nadam se da ćete pronaći nešto za sebe. 🙂

Svoje mi upite, prijedloge i kritike možete slati putem mejla organizirajte.se@gmail.com ili obrasca “Kontakt” (naći ćete ga ispod kategorije “O meni” ili klikom na Menu), a možete me pratiti na Facebooku, Instagramu, Pinterestu i Google+. Jednom mjesečno moja piskaranja čitajte i na portalu Supermame!

Vaša Petra P.