Organizacija

Organizatori iz IKEA-e koje morate imati

Možda sam mrvicu pretjerala u naslovu, ha ha ha, ali svi ovi organizatori o kojima ću danas pisati zbilja su super i koristim ih na svakodnevnoj bazi.

Zašto IKEA? Ne znam, osim što mi je njihov web shop najjednostavniji za korištenje (a ni s dostavom nikad nisam imala problema), IKEA po meni ima odlična rješenja za organizaciju. Iako se ponuda različitih organizatora u zadnjih nekoliko godina koliko pišem ovaj blog drastično poboljšala (prije sam neke organizatore mogla jedino naručiti na eBayu ili ih sama napraviti), IKEA u tome ipak prednjači.

Njihove organizatore koristim u gotovo svim prostorijama u kući (mislim da jedino u kupaonici nemam nijedan), a kad renoviramo kuhinju i dnevni, sigurna sam da će neki od njih i tamo naći svoje mjesto (svakako ću onda nadopuniti ovaj post).

Da sad ne duljim, evo organizatora koji mi se najviše sviđaju:

1. TJENA Mapa za časopise
Mape za časopise (registratore ili fascikle, kako god) koristim u uredu za spremanje starih skripti s fakulteta i organiziranje važnih dokumenata. U dječjoj ih pak sobi koristim za organiziranje Sofijinih radova i materijala za učenje. Povoljne su cijenom, a kvalitetne i lako se sklapaju.

Ikea mapa za časopis
Ikea mapa za časopise
2. TJENA Kutija za odlaganje s poklopcem
Slično kao i mape za časopise, i ove kutije koristim u uredu. Povoljne su, ima raznih veličina, lako se sklapaju, neupadljive su, a funkcionalne. A ako baš želite, uvijek ih možete i ukrasiti.

Ikea kutije za odlaganje

3. FLADIS Košara
Ovu poznatu košaru imam valjda u svakoj prostoriji. U spavaćoj je koristim za skupljanje Sofijinih igračaka, u njenoj sobi je spremište za deke, a u uredu mi u njoj stoje cipele. 😁😁 Sigurna sam da će jedna mjesto naći i u dnevnom boravku. Ova u uredu (koja je prethodno bila u spavaćoj) je s vremenom malo promijenila oblik (rastegnula se), ali to je zanemarivo, stvarno se dobro drže.

Ikea košara
Ikea košara
Ikea košara

4. MOSSLANDA Letva za sliku
Iako nije nužno organizator, ipak ove letve za slike (ovo letva mi je baš smiješan naziv, ha ha ha) koristim i na taj način i to za organiziranje Sofijinih knjiga. Tri takve police postavili smo u njenoj sobi i na njih stavili slikovnice. Može ih sama dosegnuti, a ujedno su i dekoracija.

Ikea letva za sliku

5. SUMMERA Uložak za ladicu
Ovaj uložak koristim kao organizator ladice u uredu. Napravljen je od čvrstog materijala + može se izrezati prema dimenzijama koje vam trebaju (ako imate njihove ladice/radne stolove) pišu čak i imena kraj oznaka gdje režete. 🙂

Ikea uložak za ladicu

6. TROFAST Komb/odlaganje+kutije
Kutije i pripadajući okvir koristimo u Sofijinoj sobi kao spremište igračaka. Igračke sam pospremila prema kategorijama pa ih Sofi može vrlo lako sama vratiti.

Ikea polica za igračke

7. RASSLA Kutija s odjeljcima
Iako su ove kutije predviđene za unutrašnjost ormara (nekima se možda materijal baš i neće dopasti), meni su ipak pogodne i za police. U njih spremam Sofijinu odjeću, a fora mi je što imaju odjeljke pa u jednu kutiju mogu spremiti dvije kategorije odjeće (znači, jedna kutija, a dvije kategorije :))

Ikea kutije s odjeljcima

8. EKBY VALTER Nosač
Ovo je zapravo, ako ste čitali post o organizaciji dječje odjeće, nosač za police, ali smo ga mi naopačke zašarafili i tako dobili držač vješalica (i odjeće, je l’). Jednostavan, a efektan trik!

Ikea nosač za police

9. FULLSMOCKAD Kutija za odjeću+poklopac
Baš sam nedavno na Instagramu spomenula da mi je drago što smo Sofiji uzeli krevet ispod kojeg ima mjesta za spremanje stvari. Ove kutije su baš fora jer se poklopac može presavinuti; baš su praktične za takve prostore. U njima čuvam drugi set posteljine i igračke koje je prerasla.

Ikea kutija za odlaganje
10. HAJDEBY Vakuumska vrećica
Vakuumske vrećice koristim za spremanje Sofijine odjeće koju je prerasla, a koju želimo sačuvati za buduće seke ili brace. Ovakve su vreće super jer vam pomažu pri štednji prostora (naravno, ako u nje pospremate ono što vam zbilja treba). S ovima sam dosta zadovoljna (popustile su jedino one koje je Sofi razrezala škarama i one koje su se uslijed stalnog premještanja oštetile).

IKea vakuumska vrećica

I to je to! Nadam se da vam se sviđa moj izbor organizatora iz IKEA-e. U budućnosti (kroz koji mjesec) planiramo i renovaciju dnevne sobe i kuhinje pa, kao što sam već napisala, sigurno će se tu još naći njihovih fora rješenja.

Koje organizatore vi koristite? Kako vam se čine njihova rješenja?

Baš me zanimaju vaša iskustva, pogotovo ako koristite i ovdje spomenute organizatore.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.