Uređenje doma

Uređenje kupaonice (3. dio)

Moram priznati da sam nekako smetnula s uma da vam nisam pokazala treći dio serije o uređenju kupaonice. :onaj majmunčić koji pokriva oči, a ovdje ga nema:

Kupaonica je bila gotova (čitajte: funkcionalna) ubrzo nakon što je i počela renovacija, ali sam ja imala još milijun projekata na umu pa smo je kao donekle završili pred koji mjesec. Slično kao i s renovacijom spavaće sobe, to inače ne traje tako dugo, to sami mi “štekamo”.

Uglavnom, da sad ne duljim previše, kupaonica je bila u prilično lošem stanju pa je TO DO lista bila poduža. Trebali smo napraviti puno toga.

 • Izbiti prozor i staviti manji jer je stari smetao kutnoj kadi.
 • Razbiti pločice.
 • Promijeniti instalacije.
 • Postaviti podno grijanje.
 • Sve zabetonirati i ožbukati.
 • Izabrati pločice i kupaonski namještaj.
 • Zalijepiti pločice.
 • Okrečiti strop.
 • Postaviti radijator i kupaonski namještaj.
 • Očistiti, organizirati i dekorirati.

Moram priznati da se sad osjećam malo mutavo, ha ha ha, jer sam skužila da mi je za “dekoriranje” trebalo milijun godina (a još imam jedan projekt na umu, no o tome za minutu).

Sve je radove suprug sam izveo (uz malu pomoć našeg susjeda; Sofi je onda bila još bebica pa ja baš i nisam bila od pomoći) pa ako tko treba renovaciju kupaonice, javite se. 😉 Šalu na stranu, idemo sad na fotke.

Najprije nezaobilazni prije & poslije, a onda detalji.

Renovacija kupaonice

Pronađite sličnosti, ha ha ha. Koš je ostao isti, da! Baš mi se nekako lijepo uklopio. 😉

Inače sam ja u potpunosti zaboravila fotkati kupaonicu prije nego što ju je suprug demolirao pa nema fotke s druge strane kupaonice. Ako me sjećanje dobro služi (ok, mislim da ipak nije prošlo toliko vremena) na toj je strani bio samo kupaonski ormarić (iz sedamdesetih, naravno). Ali su tu zato fotkice poslije.

Renovacija kupaonice
Renovacija kupaonice
Renovacija kupaonice

Renovacija kupaonice
Renovacija kupaonice
I još malo detalja s kade…

Renovacija kupaonice
Što kažete? Sliči li to na što?

Meni se (zasad) sviđa, jedino mi jedna stvar upada u oči, a ne znam kako da to popravim. “Rupa” između perilice rublja i umivaonika.

Naime, perilica je trebala biti na drugom mjestu i zato smo uzeli takav kupaonski ormarić s ogledalom. Dok smo skužili da perilica neće pasati na predviđeno mjesto, već je bilo kasno; ormarić smo već kupili, a nije bilo mogućnosti vraćanja. Žao mi je što nismo napravili nešto po mjeri pa perilicu uklopili u ormarić. Ali što je tu je. Mene sad zanima može li se što god s tim ipak napraviti? Našla sam neke ideje na netu, ali suprug kaže da bi perilica trebala imati mjesta za neometani rad, kao u stilu ako se pomakne tijekom centrifugiranja da ne razbije umivaonik. Ja se u jednu ruku slažem s njim jer znam što nam je tu i tamo priuštila perilica u stanu u ZG-u, ali mi ta “rupa” (zapravo “rupe” jer ima mjesta i s jedne i s druge strane) ipak bode oči.

Bila bih zahvalna ako tko ima funkcionalno, a estetski prihvatljivo rješenje. 🙂

I na kraju, popis svih “stvari” korištenih u kupaonici (ako vam se što svidi da znate gdje je kupljeno):

– WC daska, kupaonski ormarić s ogledalom i umivaonikom, pločice (i zidne i podne), držač sapuna (Pevec) – naziv ormarića je službeno Kupaonski blok DAS BAD, ali više ne mogu pronaći link; slično je i s podnim pločicama. One se pak zovu Artistica Due Real Wood Clieglio.
kada (Aquaestil)
koš za smeće, četka za WC, držač WC papira (Jysk)
bijeli ručnici, sivi ručnici (Jysk)
mali bijeli ručnici (IKEA)
– biljka (IKEA) – ova biljka “šeta” po cijeloj kući, bila je u spavaćoj pa sam je stavila u ured, ali mislim da će stalno mjesto ipak pronaći u kupaonici; sjećam se da je definitivno bila FEJKA, ali više ne mogu pronaći link
– “teglica” (Jysk) – nažalost, također više ne mogu pronaći link; bila je u setu s košaricom na polici + još jednom manjom koja mi je u spavaćoj sobi
kukica za ručnik za goste (Jysk)
košara za ručnike, viseća polica, vješalica za ručnike – DIY projekti; košara jedino više nema navlaku, možda možete pretpostaviti što se dogodilo. Hint: todler u kući.
– okviri za natpise (i onaj na zidu i onaj na polici) (Jysk) – za ovog na polici isto više nema linka; to su oni okviri koji imaju dva stakla
– košarica na polici (Jysk)
“kućica” na prozoru (Jysk)
umjetna biljčica, svijeća (Jysk) – svijeća isto više nije u ponudi
– bijela vaza (Emmezeta) – kupljena daaaaavno

I to je to. Javite mi svoje dojmove!

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

P.S. Znam da opet izgleda kao da smo opljačkali Jysk, ha ha ha.

2 thoughts on “Uređenje kupaonice (3. dio)

 1. Jako lijepo 🙂 Ne znam da li je do fotki ili mene, ali uopće ne vidim “rupu” jer mi se čini da je ogledalo između umivaonika i gornjeg ormarića. A ako nema ogledala na tom mjestu mogu stajati zanimljivi držači za četkice za zube ili slično.
  Baš bih voljela da si slikala kadu jer mi se čini po detaljima jako zanimljivom, tj. kao da nije ona ugradbena koju svi imaju.
  Inače, istina je da perilici treba mjesta za rad, ali ja recimo imam perilicu na centimetar stavljenu između zida i sudopera u kuhinji. Radi normalno. Kada centrifugira cjedilo za posuđe koje je na njoj bježi, ali to je sve. Možda je i do perilice. Jednom mi je u podstanarskom stanu perilica skoro pobjegla iz kupaonice na hodnik jer je bila poluprazna hahaha

  1. Hvala ti! Mislim na rupu između perilice i ormarića s umivaonikom. Vidi se na 5. slici. Mislim, nije to sad ništa strašno, ali ja bih da to bude nekako sve spojeno – žao mi je što nismo ormarić i perilicu uklopili u jedan “ormarić” pa onda iznad svega ogledalo. Ali opet s tom centrifugom, perilica se isto zna malo prošetati, zato izbjegavam uključiti je polupraznu..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.