Organizacija

5 grešaka u stvaranju dječje modne kapsule

U prošlom sam vam postu pisala o načinu na koji možete svojem djetetu (ili sebi; princip je isti!) napraviti modnu kapsulu. Danas bih vam malo pobliže željela objasniti koje su moguće greške u tom procesu i kako da ih izbjegnete.

5 najčešćih grešaka

1. Nemate ju. (Tj. vaše dijete.)

Greška br. 1. Kao što sam gore spomenula, sve o načinu na koji ju možete napraviti, pročitajte ovdje. Život će vam biti puno jednostavniji jednom kad ju osmislite, vjerujte mi!

2. Slažete “kombinacije”, a ne gledate cjelinu.

Pišete mi da slaganje kombinacija nije za vaše dijete jer ako dijete zaprlja samo hlače, morate mu mijenjati i majicu. Kao te određene hlače i ta određena majica inaču idu zajedno pa moraju uvijek. Krivo! Poanta modne kapsule nije napraviti deset kombinacija i držati ih se “kao pijan plota”, nego nabaviti robu gdje će sve pasati sa svime. S dječjom je robom to u praksi malo teže izvesti jer dio robe djetetu paše od prošle godine, dio naslijedi od jednog djeteta, dio od drugog i onda većinom dobijete miš-maš boja i uzoraka. Ja to riješim tako da ono što nedostaje kupim u tim bojama u kojima je veći dio odjeće pa se cca 50% odjeće može nositi sa svime. A ako se baš i dogodi da majica totalno ne ide s hlačama, nije smak svijeta. Poanta ovog je da si pojednostavite život, a ne zakomplicirate.

3. Brinete da je to premalo odjeće.

“To” je broj koji je za svakoga drugačiji; daklem, nemojte se zamarati brojevima. Iako postoje neke preporuke kojim brojem početi, sve prilagodite svojim i potrebama svojeg djeteta. Meni je “vodič” tjedan, odnosno gledam da imaju dosta odjeće za tjedan dana.

Greške modna kapsula

4. Ne odgovara vašem životnom stilu.

Vrtić, doma, aktivnosti, rođendani, park, putovanja, česti boravci kod bake i djeda… Tko kaže da dijete treba imati samo jednu kapsulu? Složite odjeću za vrtić i “za po doma”. Opet ponavljam, modna kapsula se svemu može prilagoditi.

5. Odjeća će se brže “pohabati”.

Modna kapsula podrazumijeva da skoro cijelu garderobu operete jednom tjednom, da. No, i odjeća iz povoljnijih trgovina (npr. Lidla) izdrži ovaj tempo. Gledam sad Lucijinu odjeću, dio će biti iskoristiv i dalje, makar ju je naslijedila od Sofi. Znači, ta će odjeća “izdržati” troje djece, minimalno. Mislim da je to opravdano iz svih kutova.

Koje pogrešno uvjerenje imate o modnoj kapsuli? Ako ste ju pokušali napraviti, s kojoj ste se greškom susreli? Pišite mi u komentare, baš se veselim pročitati vaša iskustva.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.