DIY, DIY organizatori, Organizacija, Uređenje doma

DIY pomoćni stolić (IKEA hack)

Danas jedan DIY projekt. Prilično brz i jednostavan, ako imate sve pri ruci.

Sjećate se kad smo dragi i ja napravili policu s užetom? Prije par godina morali smo srušiti dva oraha u dvorištu pa smo iskoristili komade debla, jedan za policu, a jedan za budući stolić. Da, još sam tada imala ideju o stoliću, no ovaj je projekt tek sad dočekao svoj red. Prvo sam htjela da dragi povari nogice, onako u obliku slova V (još da se mogu sjetiti kako se zovu takve noge), no u međuvremenu smo započeli sto drugih projekata i na to zaboravili. Izbrušeni i prefarbani komad debla sam premještala po cijeloj kući i dvorištu sve dok na Ikeinoj stranici nisam naišla na ovaj stolac.

Rekoh, ništa, to je to, cijena odlična, jedino nam preostaje zašarafiti deblo.

No da se vratim na početak i pokažem vam fotkice uređivanja komada debla. Daklem, komad debla smo prvo odrezali motornom pilom (dragi, jer ja bih se vjerojatno osakatila), a onda sam ga, nakon sušenja od nekoliko mjeseci, izbrusila i prefarbala lakom za čamce. (Detaljniji opis ovog postupka imate u gore linkanom postu.)

Pomoćni stolić - IKEA hack
Stolac smo prvo raspakirali (no shit, Sherlock) i spojili nogice. Inače sam prilično zadovoljna kvalitetom nogica Ikeinog stolca (tridesetak kuna je stvarnooo povoljno). Jedino još nisam dokučila što da napravim sa “sjedalom” (ako tko ima kakvu fora ideju, neka slobodno javi).

I na kraju nam je jedino preostalo zašarafiti nogice u deblo. I to je to!

Pomoćni stolić - IKEA hack
Naravno da izrada nije mogla proći bez Sofije, hahaha. Doslovno mi se je uvukla ispred fotoaparata.

Pomoćni stolić - IKEA hack
Kako vam se sviđa ovakav stolić? Biste li takvo nešto imali u svom dnevnom boravku?

Pomoćni stolić - IKEA hack
Veselim se vašim komentarima.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.