DIY

2 DIY božićne čestitke

Kao i prošle godine, i ove smo Sofi i ja izrađivale božićne čestitke. Ovaj smo ih put i poslale, Sofijinoj krsnoj kumi i rođacima u Njemačkoj. 🙂

Slično kao i prethodni put, nismo se puno zamarale kompliciranom izradom, nego smo odabrale one najjednostavnije kako bi i Sofi mogla dati svoj doprinos. Inspiraciju smo našle na Pintrestu.

Daklem, izrada je super jednostavna, a Sofici je bila jako zanimljiva jer se bojaju dlanovi i stopala. 🙂

Čestitka br. 1
Za izradu čestitke vam treba kolaž papir, škare, ljepilo, vodene boje ili tempere, kist, voda i drvena bojica. Najprije djetetu obojite dlan jedne ruke pa onda druge (ako je dijete starije, može i samo bojati). Mi smo izabrale bijelu boju.

DIY božićna čestitka
Neka dijete tada dlan pritisne na papir koji ste presavinuli u obliku čestitke – jedan dlan na jednu stranu, a drugi na drugu tako da dobijete izgled krila (pravimo anđela). Sljedeći je korak izrezivanje tijela i glave – na papiru nacrtajte trokut i krug pa onda to izrežite i zalijepite na papir. Iznad glave nacrtajte malu aureolu.

DIY božićna čestitka
Čestitka br. 2
Postupak izrade ove čestitke nažalost nisam fotkala, ali je jako jednostavan pa ćete skužiti i prema fotki gotove čestitke. Djetetu najprije obojajte stopalo smeđom bojom i pritisnite na papir. Kad se boja osuši nacrtajte rogove pa zalijepite pomične oči i crveni nos (krug izrezan iz kolaž papira).

DIY božićne čestitke

I to je to, sob i anđeo gotovi. 🙂 Stvarno jako brzo i jednostavno. 🙂

Pravite li i vi božićne čestitke?

Do idućeg petka;
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.