DIY

3 DIY božićne čestitke

Šaljete li božićne čestitke? Mislim na one u papirnatom obliku, ne digitalnom. 🙂

Sjećam se da je jedan od mojih božićnih “zadataka” kao klinki bio pisanje čestitki. Nisu to sad bile nikakve specijalne poruke, nego tipične želje, ali meni je to ipak bio važan zadatak jer je desetak čestitki ipak trebalo uredno ispisati. 🙂

Mislim da se danas čestitke ipak šalju u znatno manjem broju nego prije dvadeset godina, no moram priznati da bi me papirnata čestitka posebno razveselila. S tom mišlju odlučila sam ovaj Božić napraviti nekoliko čestitki (zajedno sa Sofijom) pa ih podijeliti dragima ljudima (čitajte: bakama). Nećemo ih slati poštom, nego osobno uručiti, ali to je još bolje, zar ne?

Čestitke su vrlo jednostavne za izradu i vjerojatno već sav potreban materijal imate kod kuće (posebno ako imate djecu).

Ideje su skupljene švrljajući Pintrestom. Stvarno ne znam kako smo nekad živjeli bez njega – zbilja je nepresušan izvor ideja (ako još niste zamotali darove, čekirajte ovaj post; ideje, naravno, s Pintresta).

Možemo sad na samu izradu.

Čestitka br. 1 (maštoviti nazivi, nema šta, ha ha ha)
Za izradu ove čestitke trebat će vam crni tvrđi papir, škare, srebrni marker, kist te zelena i crvena tempera. Škarama izrežite čestitku, a na naslovnici nacrtajte božićno drvce. Djetetu namažite jedan prst najprije zelenom, a onda crvenom bojom pa ostavljajte otiske unutar drvca. Zelena predstavlja grane, a crvena ukrase.

Božićna čestitka
Čestitka br. 2
Izrada ove čestitke je možda mrvicu zahtjevnija nego prva, ali je jako efektna. Trebat će vam crni tvrđi papir, škare, filc u boji i ljepilo (eventualno neki “kalup” za crtanje zvijezde; ja koristila kalup za kolače). Škarama izrežite čestitku. Na zelenom filcu ocrtajte otisak ruke vašeg djeteta pa onda to izrežite. Otisak šake će predstavljati božićno drvce. Osim drvca, izrežite i zvijezdu i ostale ukrase za bor. Sve zalijepite na papir (isprva sam mislila da ova čestitka neće dobro ispasti jer mi je ljepilo probilo preko filca, ali nakon što se osušilo, ne vide se nikakvi tragovi!).

Božićna čestitka

Božićna čestitka
Čestitka br. 3
Ova mi se čestitka čini najjednostavnija. Trebat će vam zeleni tvrđi papir, škare, bijela drvena bojica, srebrni marker i obični bijeli papir. Od bijelog papira izrežite oblik drvca, a od zelenog čestitku. Stavite drvce na zeleni papir i pažljivo prebojajte bijelom bojicom. Prazninu koju je ostavilo drvce istočkajte srebrnim markerom.

Božićna čestitka

Jednostavnije poslove je, kao što vidite na fotkama, odradila Sofia (ili barem pokušala, ha ha ha). Mislim da će ove čestitke, koliko god su amaterske, ipak biti lijepa uspomena Sofijinoj baki i prabakama.

I to je to! Nadam se da vam se sviđa.

I da, budući da se ovdje na blogu čitamo tek idući tjedan, svima vama, dragim mojim čitateljima, od srca želim sretan Božić! 🙂

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

2 thoughts on “3 DIY božićne čestitke

  1. I ja sam kao mala imala zadatak ispisivati čestitke. Baš mi je žao što se više ne šalju. Probala sam slati, ali kako nekoliko godina za redom nisam dobila ni hvala, a kamoli čestitku odustala sam od toga.
    Vaše čestitke su jako lijepe. Bravo Sofi i mama:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.