Blog, Organizacija, Uređenje doma

Kako organizirati zajedničku spavaću i dječju sobu?

Ta-daa! Evo i mene ponovno na blogu. Prije mjesec dana stigla nam je mala Lucia pa sam uzela pauzu od pisanja (mislila sam da ću uspjeti “izbaciti” post barem svaki drugi petak, kao što sam napisala u prošlom postu, ali baš i nisam uspjela tako da do kraja godine očekujte jedan post mjesečno, a za dalje ćemo vidjeti). No, ako vam falim, dnevnu doze mene, Sofi i Luci možete potražiti na Instagramu. 🙂 😀

Enivej, danas bih s vama željela podijeliti jedan mini post – reorganizaciju naše spavaće sobe. Ako me pratite duže vrijeme, onda znate da je ova soba već prošla jedan veliki mejkover. Ovaj put mejkover nije tako spektakularan, ali morali smo je malo prilagoditi bebi. 🙂 😉

Što smo onda to promijenili u odnosu na prije?

Još sam prije nekoliko mjeseci promijenila geleri vol iznad kreveta + s jedne smo strane dodali podnu lampu koju sam pronašla u bakinoj garaži. Umjesto fotografija, stavila sam neke DIY crteže i natpis (ovakve natpise imam u svakoj prostoriji u kući). Isto tako, napravili smo i DIY ljestve za držanje stvari za po doma ili onih s kojima ne znate što biste, nisu ni za ormar ni za pranje.

Galerija slika iznad kreveta

Krevetić je bio u sobi (iako je Sofi u njemu rijetko spavala), jedino smo ga natrag povisili i stavili kraj kreveta (krevetić je inače iz Ikee, ali smo ga mi kupili polovnog). Posteljina je isto kupljena u Ikei (budem na kraju stavila sve linkove, mada mi se čini da je gotovo sve iz Ikee).

Nisam htjela komplicirati oko krevetića; posteljina je bijela, jednostavna i minimalistička. Fora mi je što se i prostor ispod krevetića može iskoristiti, npr. ako vam treba dodatno spremište, možete ispod njega staviti plitke kutije, a za bolji estetski dojam na krevetić možete staviti volane. 😊 Meni zasad dodatno spremište ne treba, ali uvijek je dobro imati otvorene opcije.

Komoda za presvlačenje bebe

Što se pak komode za presvlačenje tiče, ista je kao i u starom stanu. To zapravo i nije klasična komoda za presvlačenje, nego obična komoda koju smo napravili po mjeri. Dosad su je krasile knjige i vaza s cvijećem, a sad sam na nju stavila podlogu za presvlačenje i tri posudice u kojima mi stoje voda, blazinice i pelene. Ogledalo je tu privremeno, vjerojatno ću ga maknuti kako će Luci rasti.

Komodu sam organizirala slično kao i prošli put.

Komoda za presvlačenje bebe
Robica je složena prema KonMari metodi – nekako mi je ova metoda najbolja za dječju odjeću, sve je pregledno i odvojeno prema kategorijama. U prvoj su košarici bodići, u drugoj jednodijelna odijelca, u trećoj majice, a u četvrtoj hlače. Iza su još potrepštine za kupanje, štapići za uha itd., kao i podbradnjaci, kapice i čarapice.

Na drugoj su polici ručnici, tetra pelene, dekice i posteljina, a na zadnjoj pelene, podlošci za previjanje i ostali “potrošni materijal”. Fora trik za iskorištavanje prostora na policama je i slaganje ručnika i dekica prema “dubini” police – više o tome sam pisala ovdje pa škicnite ako vas zanima.

KonMari bebina odjeća
I to je u biti to, u kratkim crtama. Ako imate kakvih pitanja, slobodno mi se javite putem komentara, rado ću odgovoriti na vaša pitanja.

E, da, obećala sam vam još i linkove za dječje stvari pa onda evo ga: krevetić, podloga za presvlačenje + navlaka, posudice, košarice u kojima je robica.

I to je sad to. 😁

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.