Čišćenje, Recenzije

Recenzija Dm-ovih proizvoda za kućanstvo

Danas jedna recenzija, ovaj put Dm-ovih proizvoda za kućanstvo. Prije nekog vremena sam vas na Instagramu zamolila da sa mnom podijelite svoje najbolje trikove pa je nekoliko vas spomenulo zanimljive proizvode iz Dm-a. U pitanju su sapun za odstranjivanje mrlja i tzv. magična spužvica. Kako volim proizvode koji mi mogu olakšati održavanje kućanstva, odlučila sam ih i ja isprobati. Uz to sam još kupila i dvije tzv. magične krpe. 🙂

Idemo onda redom:

1. Sapun za odstranjivanje mrlja (Denkmit, Dm)
Za ovaj sam sapun dobila baš mnogo preporuka, a kako sam potrošila zalihu Vanisha, odlučila sam ga isprobati (još uvijek tražim neko prirodno, a učinkovito sredstvo za skidanje mrlja, no čini mi se da će ta potraga potrajati).

Sapun za odstranjivanje mrlja DM
Sapun je cjenovno jako prihvatljiv, košta tek 4,90 kn, a prema natpisu s ambalaže skida masne mrlje, mrlje od ruža, krvi i tinte. Ja sam ga testirala na Sofijinoj odjeći (većinom na mrljama od hrane, flomastera, blata i sl.). Postupak je takav da se sapun i tkanina s koje se skidaju mrlje moraju dobro navlažiti; sapun se tada utrlja u mrlju i pusti da djeluje nekoliko minuta. Rublje se tada ispere vodom ili opere kao i obično.

Sapun za odstranjivanje mrlja DM
Ja sam Vanish obično nanosila starom četkicom za zube (kad je bio u tekućem stanju), a za ovo sam si pripremila čašu vode kojom sam malo namočila tkaninu. Sapun sam tada utrljala u mrlje, ostavila par minuta i oprala ga u perilici. I to je u principu to – sve mrlje su otklonjene, slično kao i s Vanishom (a on je nekoliko puta skuplji). Sapun sam isprobala i na nekim starim mrljama od uljane boje, ali nažalost tu nije bio učinkovit (kao ni Vanish).

Ocjena: 5/5

2. Odstranjivač mrlja, tzv. magična spužvica (Profissimo, Dm)
E, ovo je jedna bome zanimljiva stvarčica, odstranjivač mrlja, magična spužvica ili gumica za prljavštinu. 🙂

Košta 12,90 kn, a u pakiranju dobijete 6 komada. Služi za odstranjivanje mrlja na podu (znate one crte od npr. patika), zidu, plastici, džonovima patika itd.

Magična spužvica DM
Prije upotrebe spužvicu treba malo namočiti i onda mrlju lagano istrljati.

Magična spužvica DM
Ja sam spužvicu testirala na plastici, točnije Ikeinoj klupici za djecu. Inače prljavštinu očistim običnom spužvicom, ali uvijek ostanu tragovi cipela.

Magična spužvica DM
Ovom spužvicom uspješno sam ih uklonila! Mana je jedino ta što se spužvica jako brzo troši, da ju nisam prerezala na pola, vjerojatno bih ju cijelu uništila.

Magična spužvica DM
Magična spužvica DM
Ocjena: 4/5

3. Magične krpe za čišćenje (Profissimo, Dm)
Osim ova dva odstranjivača mrlja, isprobala sam još i tzv. magične krpe za čišćenje. U jednom su pakiranju dva komada, a koštaju 14, 90 kn. U svom sastavu imaju i dio bambusa.

Magična krpa DM
“Magične” su zato jer za čišćenje površina ne trebaju nikakva sredstva, nego je dosta obična voda. Daklem, krpa se prije upotrebe smoči i ocijedi i tako se onda koristi. Ja sam ih namijenila za pranje prozora. I moram priznati da posao obavljaju jako dobro. Doduše, ako po prozoru prođete samo mokrom krpom ostat će tragovi, ali ako ga posušite suhom, tragova neće biti.

Na sljedećim sam vam fotkama to pokušala prikazati; jedino sad ne znam koliko se vidi. Na prvoj je fotki prozor prije, a na drugoj lijeva strana prebrisana samo krpom, a desna i mokrom i suhom krpom. Na lijevoj se strani vide tragovi, a na desnoj ne (jedino kažem, stvarno ne znam koliko se vidi ovako preko fotke; u stvarnosti je baš vidljivo. Ove kao neke mrlje koje se vide na desnoj strani su preslika od drugog, tavanskog prozora, hahahha). I da, jako bitna stvar, krpa mi ne ostavlja “mucice”!

Magična krpa DM
Magična krpa DM
Ocjena: 5/5

I to je to! Jeste li već koristili koji od ovih proizvoda? Kakva su vam iskustva? Slobodno ih podijelite u komentarima! 🙂

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

P.S. Odsad do kraja godine postove očekujte svaki drugi petak! Za dnevnu dozu organizacije, mene i Sofi (hahahaha) zapratite me na Instagramu! 🙂 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.