Organizacija

Omiljeni predmeti za organizaciju

Danas bih s vama željela podijeliti nekoliko svojih omiljenih rješenja za organizaciju i odlaganje stvari. Ovi predmeti nisu superfensi, ali su cjenovno povoljni, dostupni prosječnom stanovniku i odlično obavljaju svoj posao. 🙂 Pa krenimo onda redom… Klik na ime proizvoda odvest će vas na stranicu prodavača.
Rješenja za organizaciju i odlaganje stvari

1. SAMLA kutija (IKEA): Plastična i prilično čvrsta. Može se kupiti u dvije boje – crnoj i prozirnoj, sa i bez poklopca (poklopac se dodatno naplaćuje). Crne kutije koristim za odlaganje prljavog rublja, a prozirnu za spremanje brašna (kruh radim kod kuće pa pri ruci uvijek imam vreću od 10 kila). 🙂 Cijena: 19,90 kn.

2. Organizator/polica (eBay): Postolje je plastično, a nogice metalne i mogu se savinuti. Čvrsta, ali na njoj ipak ne držim teške predmete. Koristim je u kuhinji, tj. za organiziranje posuđa. Odlična stvar za bolje iskorištavanje prostora, posebno ako imate visoke kuhinjske elemente. Moja je inače bijele boje i platila sam je nešto manje nego što je ova na fotki. Cijena: $6,37.

3. KASSETT kutije s poklopcem (IKEA): Kartonske, s metalnim obrubom, ali vrlo čvrste. Nažalost, više ih ne mogu pronaći na stranicama IKEA-e pa ne znam jesu li ih povukli iz prodaje ili trenutno nisu dostupne. Uglavnom, klikom na ime kutije možete vidjeti ostalu ponudu sličnih IKEA-inih kutija s poklopcem. Koristim ih za organizaciju pribora i predmeta za izradu dekoracija. Cijena: cca 25 kn/2 komada.

4. RIALA kukice (Jysk): Najbolje kukice na svijetu! 🙂 Plastične, ali odlično drže. Možete ih kupiti u bijeloj, crnoj i sivoj boji, a u jednom su pakiranju tri komada. Koristim ih na nekoliko mjesta u stanu, a neka od njih možete vidjeti ovdjeovdje i ovdje. Cijena: 10 kn.

5. ORDEX košare za ormar (Lidl): Metalne i vrlo čvrste. Mogu se kupiti u bijeloj i srebrnoj boji. Nisu u stalnoj Lidlovoj ponudi, ali ove sam ih godine vidjela dvaput. Slično kao i polica pod brojem 2, odlične su za iskorištavanje prostora. Koristim ih u kuhinji za organiziranje tanjura i u ormaru za organiziranje donjeg rublja i čarapa. Cijena: 39,90 kn/2 komada.

6. Košara (Emmezeta): Simpatična crveno-bijela košara. Materijal je nekako kartonski, ali je prilično čvrsta. Presvučena tkaninom. Koristim je za čuvanje kruha, a kupila sam je na sniženju od 50%. Cijena: 39,90 kn.

7. Plastični spremnici (Offertissima): Offertissima ima odličan izbor plastičnih spremnika, a imam ih desetak – u svim bojama i veličinama. Svojim mi šarenilom svaki put izmame osmijeh na lice, ha ha ha. Ove s fotke koristim za spremanje krušnih mrvica i grisa. Cijena: ovisi o veličini, ali za spremnik srednje veličine ne prelazi 20 kuna (barem koliko se sjećam).

I to je to! Sviđa li vam se moj izbor predmeta za organizaciju? Kakve organizatore vi koristite?

Do idućeg petka,
vaša Petra P. 

10 thoughts on “Omiljeni predmeti za organizaciju

  1. Imam nekoliko ovih plastičnih kutija iz ikee, ali neka manja verzija bez poklopca. Unutra držim krumpire, smeće (1 za plastiku, 1 za tetrapake, 1 za papir), sredstva za čišćenje ispod sudopera.
    Plastične spremnike isto imam iz Ikee, iz onog pakiranja sa 15-20 kom, jako su praktični za hranu.
    A u kutijama od cipela imam sve i svašta: čarape, gaćice (jer nemam ladica), grudnjake, lakove za nokte, kozmetiku, razglednice, sitne stvarčice za mobitele, laptop, tv (slušalice, punjače, baterije, cd-e), bojice iako mislim sve te kutije baciti i kupiti nove u Ikei da mi sve budu istog dizajna.

  2. Hvala ti! Hm, dosad ih nisam vidjela nigdje drugdje nego u Lidlu, ali bi se vjerojatno mogle pronaći na e-Bayu. Ne baš Ordex, ali slične. Sorry što odgovor baš nije od pomoći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.