Besplatni predlošci, DIY, Jednostavne dekoracije, Organizacija

Organizacija krevetića i komode za presvlačenje + izrada dekoracija

Kao što sam vam obećala u prošlom postu, ovog ću petka napisati nešto više o organizaciji krevetića i komode za presvlačenje + izradi dekoracija. Daklem, prošli ste put mogli vidjeti kako smo spavaću sobu preuredili u zajedničku, a danas slijede detalji. 🙂

Ostale postove o pripremama za bebu pročitajte ovdje:

1. Što je u mojoj torbi za rodilište?
2. Popis osnovnih stvari za bebu
3. Trudnička (zimska) modna kapsula
4. Naša minimalistička spavaća i dječja soba

Organizacija krevetića

Organiziranje krevetića


Već sam prije spomenula da krevetić nismo kupovali, nego je on suprugov. 🙂 Rastavljen i pospremljen, skrivao se iza ormara u njegovoj roditeljskoj kući, a budući da je bio u odličnom stanju, odlučili smo ga iskoristiti i za našu bebu (naravno, prethodno smo ga temeljito očistili i osvježili bojom). Pored ovako lijepog krevetića nismo željeli kupovati novi, a pritom smo i nešto uštedjeli.

Opremu za krevetić kupili smo u Ikei (osim tekstilne ogradice koja je bila rasprodana pa sam je pronašla u oglasniku i plahti koje su šivane).
Organizacija-dječjeg-krevetića

Dječji krevetić - dekoracije

Iako su nama sve stvari za bebu stale u komodu (o tome ubrzo), nemojte zaboraviti iskoristiti prostor ispod krevetića! Za inspiraciju kliknite ovdje, a plitke i široke kutije možete kupiti u prodavaonicama namještaja.

Kutije ispod krevetića - Jysk, Emmezeta, Ikea
Jysk | Emmezeta | Ikea


Organizacija komode za presvlačenje

Organiziranje komode za presvlačenje bebe


Komodu za bebine stvari i presvlačenje dali smo raditi po mjeri, i to u Iverpanu. Suprugu sam otprilike objasnila što želim, a on je to sve dizajnirao i kasnije montirao (Iverpan vam samo izreže i kantira površine prema vašim nacrtima, a sve ostalo morate sami – bušiti rupe, piliti tiple, postavljati okove itd. pa se naoružajte tehničkim znanjem, alatom, spretnošću i voljom). 🙂

Izrada komode za presvlačenje
Kuhinja je postala radna zona – nadam se samo da susjedi nisu zamjerili bušenje u 22 h! 🙂
Komoda je, kao što vidite na fotkama, smeđe boje, ima tri police i vrata, a kasnije se može iskoristiti za pospremanje drugih stvari; znači, nije klasična komoda za bebe.

Komoda za presvlačenje bebe

Na komodu sam stavila podlogu za presvlačenje i sitnice koje će mi trebati prilikom presvlačenja, a unutrašnjost organizirala pomoću vrlo povoljnih kutija različitih veličina iz Jysk-a.

Organizacija komode za presvlačenje
Kutije za dječju odjeću - Jysk
3 kn | 5 kn | 8 kn | 12 kn

U kutije sam poslagala dječju “kozmetiku” i odjeću (prema KonMari metodi), a sve ostalo (tetra pelene, ručnike, posteljinu, jastuk za nošenje itd.) uredno poslagala na police, s tim da sam stvari koje nećemo odmah koristiti spremila “dublje”. Isto tako, u kartonsku kutiju sam stavila pelene i druge dodatne stvari.

Organizacija komode za presvlačenje bebe

Izrada dekoracija

Prostor iznad krevetića i komode ukrasila sam brzim i jednostavnim dekoracijama – natpisima za zid i papirnim mobilom. Budući da u spavaćoj sobi imamo sliku djevojčice sa crvenim srcem, upravo je srce bilo polazni motiv za njihovu izradu. 🙂

Natpisi za zid
Natpise za zid napravila sam u dobrom, starom MS Wordu (doduše, jednu sam sliku malo obradila u PicMonkeyju).

Natpis za dječju sobu - Slatko spavaj

Natpis za dječju sobu - abeceda

Prvi je natpis toliko jednostavan da jednostavniji ne može biti. 🙂 Otvorite MS Word pa u dokument upišite slova abecede. Odaberite vrstu i veličinu fonta koji želite (ja sam koristila Arial 87), centrirajte tekst i istaknite početno slovo imena vaše bebe (crveno S). Spremite dokument, isprintajte ga i stavite u okvir za fotografije (inače, ove sam okvire kupila u Ikei). Ako vam se sviđa ovaj natpis, a ne da vam ga se raditi, možete ga skinuti ovdje (i to u MS Wordu da ga možete prepraviti prema svojim željama).

Drugi je natpis malo složeniji jer zahtijeva nešto više posla. Na netu pronađite sliku koju želite (npr., na stranici Freepik). U programu PicMonkey je malo obradite (ja sam svoju “izrezala” u obliku srca; za “izrezivanje” pritisnite Frames pa Shape Cutouts i onda posvijetlila). Sliku zatim prebacite u MS Word i preko nje napišite željeni tekst (u ovom slučaju to je “Slatko spavaj”, font Arabella 320). Tekst možete upisati u tekstni okvir jer će vam biti lakše s njime manipulirati. Dokument potom spremite i isprintajte, a ako ipak niste talent za izradu natpisa, možete ga skinuti ovdje.


Papirni mobil
Za izradu papirnog mobila trebat će vam šipka na koju ćete objesiti srca (ja sam iskoristila šipku za tiple koja je ostala nakon što smo montirali komodu), akrilne boje ako je želite obojati, kist, crveni karton, olovka, papir, škare, ljepljiva traka, konac, čavao i čekić.

Najprije obojajte šipku bojom kojom želite ili je ostavite neobojanu, kako god vam se više sviđa. Zatim izrežite oblik srca i ocrtajte ga olovkom po crvenom kartonu pa to izrežite. Na svako srce stavite malo ljepljive trake i pričvrstite ga na konac kojeg ste prethodno zavezali za šipku. Na kraju zabijte čavao i objesite mobil. 🙂

DIY papirni mobil za dječju sobu u obliku srca

I došli smo na kraj posta, ali i cijele ove serije. 🙂 Nadam se da ste sad dobili malo bolji uvid u to što vam sve treba za rodilište i bebu te organizaciju zajedničke sobe. Isto tako, nadam se da će vam ovi savjeti pomoći jednom kad ćete se i sami pripremati za bebu. 🙂

Koji vam je post iz ove serije najdraži?

Uživajte u vikendu!

4 thoughts on “Organizacija krevetića i komode za presvlačenje + izrada dekoracija

  1. Potpisujem da su ove korpice iz jyska najbolja stvar, posebno za tu cenu. Ova ideja sa slovima mi je fantastična. Nikad mi ne bi palo na pamet, a baš je super!
    Srca ipak ostaju moj favorit, a vama svaka čast za trud i sjajnu organizaciju. Svim novopečenim roditeljima želim da se tako lepo pripreme!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.