Organizacija

Najbolji način za slaganje ručnika

Slaganje ručnika… Mislim da sam jednom spomenula da neke ručnike slažem na hrpu, a neke rolam (KonMari metoda vertikalnog slaganja tu mi je nekako nepraktična – nemam ladice, a malo mi je čudno baš sve stvari koje imam stavljati u košarice. Mislim, odjeća se vertikalno može složiti i na polici, ali mi se to estetski ne sviđa).

Na hrpe slažem Sofijina dva velika ručnika, a rolam ručnike za brisanje ruku/lica koji u košari stoje na perilici rublja u kupaonici i naše ručnike koji trenutno nisu u upotrebi + ručnike za goste (ako slučajno svoje zaborave). Ti mi ručnici stoje u ormaru u spavaćoj sobi (ne volim ih “skladištiti” u kupaonici), a zbog njih sam i odlučila napisati ovaj post.

Daklem, stoje mi u ormaru na polici i nekako je, kad sam organizirala ormar, to ispalo da budu skroz gore. Budući da je ormar visok skoro do stropa uvijek mi se svi “porolaju” (ok, ovo nije riječ) dolje i završe na podu (stanem i na klupicu i još sam uvijek nekako premala, mada baš i nisam mala, ha ha ha). Zato sam odlučila potražiti neku drugačiju metodu slaganja koja će estetski dobro izgledati, ali biti i funkcionalna.

Surfajući netom našla sam super ideje, i to one koje pašu na svakakve police, i duboke i uske. Ova moja polica je relativno duboka (na nju spremam još i posteljinu te zimsko/ljetne stvari) pa sam se odlučila za varijantu kojom ručnik taman paše na duboku policu.

Kako to onda izgleda u praksi?

Duboka polica

1. Prostrite ručnik na ravnu površinu.

2. Dvije duže strane “prinesite” sredini ručnika.

Slaganje ručnika
3. Jednu stranu preklopite na drugu. Ručnik vam mora izgledati kao na drugoj fotki.

Slaganje ručnika
Slaganje ručnika
4. Sad dvije kraće strane opet “prinesite” sredini s tim da na sredini ostavite malu rupu radi lakšeg preklapanja.

Slaganje ručnika
Slaganje ručnika
5. Preklopite. 🙂

Slaganje ručnika
Slaganje ručnika
Ako vam je polica još dublja, tj. na njoj još ima mjesta, ručnik nakon 3. koraka možete samo jednom presavinuti.

A što ako imate plitke police? I za to ima lijeka. 🙂

Plitka polica

1. Prostrite ručnik na ravnu površinu.

2. Preklopite dužu stranicu, tj. primite kraću i preklopite je preko druge kraće.

Slaganje ručnika
3. Sad preklopite prema dolje.

Slaganje ručnika
4. Sad opet dužu, ali ne skroz nego cca trećinu.

Slaganje ručnika
5. Preklopite još jednom. 🙂

Slaganje ručnika
Slaganje ručnika
Slaganje ručnika

Na ovaj način (i za duboke i plitke police) ne morate spremati samo ručnike, možete i deke i posteljinu.

Slaganje ručnika
Slaganje ručnika
Eto, izi pizi. Možda vam ovako izgleda komplicirano i da treba puno vremena, ali jednom dok skužite, začas je gotovo. A u ormaru lijepo izgleda, skoro kao u hotelu, ha ha ha. I da, ako vam se sviđa jedan način slaganja (npr. KonMari metoda), ne znači da je trebate svugdje upotrebljavati. Način slaganja morate prilagoditi prostoru kojeg imate, načinu na koji to rublje upotrebljavate, koliko ga imate itd. Nećete isto pospremati rublje za koje vam je svejedno kad ga nosili ili ono gdje želite birati (npr. ja gaćice ne motam prema KonMari metodi jer mi preglednost nije potrebna, složim ih na hrpu i samo uzimam, dok npr. Sofijinu odjeću slažem vertikalno jer mi je bitno vidjeti koja je koja majica). Kod ručnika mi je preglednost donekle bitna, ali nemam ih puno pa vidim kojeg hoću uzeti (obično si ih složim po redu pa ih onda ne moram izvlačiti).

Slaganje ručnika
Koju metodu slaganja vi najviše upotrebljavate?

P.S. Ako vas zanima KonMari metoda, zapratite na Instagramu @declutterwithmari jer snima super videe o slaganju odjeće, a ako ostalu robu slažete na hrpice, čekirajte moj post o najbržem i najurednijem slaganju. 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.