Čišćenje, Recenzije

Recenzija proizvoda – Odmašćivač “Pero”

Danas recenzija jednog proizvoda kojeg već duuugo želim isprobati – odmašćivača “Pero”. Čula sam za njega još davno, ali nikako ga nabaviti. Konačno sam uspjela pa evo onda i mojih dojmova.

Tko? Što?

Sredstva za čišćenje “Pero”, među kojima je i odmašćivač, su hrvatski proizvodi. Podaci s ambalaže nam govore da je odmašćivač napravljen od 99.92 % sastojaka prirodnog podrijetla, a ambalaža mu je 100 % reciklirajuća.

Bočica u kojoj odmašćivač dolazi može se prenamijeniti, npr. za vlastita DIY sredstva za čišćenje ili se prskalica može iskoristiti s refilom (koji je onda nešto jeftiniji).

Cijena mu je 34 kn za 500 ml, a refilu cca 30 kn za istu količinu.

Sredstvo je izrazito ugodnog mirisa jer sadrži eterično ulje lovora.

Odmašćivač Pero

Kako se koristi?

Prema podacima s internetske stranice proizvođača, odmašćivač treba poprskati direktno na površinu, po potrebi proći spužvicom ili ostaviti da djeluje par minuta pa onda otopljenu masnoću ukloniti vlažnom krpom.

Ja sam ga testirala na nekoliko površina: kuhinjske radne površine, štednjak i pećnica.

Kuhinjske radne površine čisti odlično, kao i štednjak (klik ovdje za demonstraciju). Odličan je i za redovito održavanje pećnice, no zagorjele mrlje skida teško (o tome kako očistiti zagorjelu masnoću iz pećnice pročitajte ovdje).

Daklem, da sumiramo.

Prednosti proizvoda

– hrvatski proizvod
– sastojci prirodnog podrijetla
– reciklirajuća ambalaža
– ugodan miris
– odličan za svakodnevno čišćenje kuhinje i čišćenje štednjaka

Nedostaci proizvoda

– cijena (u odnosu na neka druga kupovna sredstva)
– zagorjelu masnoću (npr. u pećnici) puno teže skida

Ono što me iznenadilo, a što čak ne piše ni na ambalaži, a ni na njihovim stranicama jest da se ovim sredstvom mogu ukloniti masne mrlje s kauča (probala sam i s odjeće, doduše zaflekane dječje odjeće pa nisu u pitanju bile nužno masne mrlje, ali nije imalo efekta; opet, nisu bile masne mrlje nego standardne dječje mrlje).

Zaključak

Osim ovog isprobala sam još neke Pero proizvode, ali ovaj mi je najdraži, posebno za čišćenje plinskog štednjaka. Prije sam za njega koristila pastu od sode i vode, ali sa sodom je nezgodno to što lako uđe u otvore (tko ima plinski štednjak zna o čemu pričam) i jako ju je teško izvući. Znači, sredstvo ima skoro pa sličan učinak kao i soda pa ga preporučujem svima onima koji iz nekog razloga ne vole čišćenje sodom, a nisu za standardna kupovna sredstva.

Ocjena

4/5 (Bila bi čista petica da se pokazao malo boljim u čišćenju pećnice.)

Jeste isprobali ovo sredstvo? Kako vam se čini? Koje vam je još sredstvo iz kolekcije “Pero” dobro?

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

1 thought on “Recenzija proizvoda – Odmašćivač “Pero”

  1. Pero je skupi deterdžent u jeftinoj ambalaži: boca je od najjeftinije plastike koja se deformira kad se prskanjem proizvoda, isisa i zrak.
    Pokušajte je otvoriti da uđe malo zraka – neće vam uspjeti jer je grlo boce zavareno za navoj pumpice. Tako vas ovaj “ekološki” proizvođač tjera da NE reciklirate plastičnu bočicu s pumpicom i da ju ponovno kupite što doprinosi onečišćenju okoliša plastikom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.