Tagovi, blogerske igre i favoriti

Knjige koje bih željela pročitati

Mislim da sam ovdje već nekoliko puta spomenula da volim čitati.
Inače čitam sve i svašta – za opuštanje su tu krimić, triler ili neki žnj ljubić (začudo, i u toj se kategoriji nađe neka sasvim solidna knjiga), ali ipak najviše volim knjige iz kojih mogu nešto konkretno naučiti i primijeniti u svakodnevnom životu. Budući da me prilično zanimaju teme o organiziranju, čišćenju, minimalizmu, produktivnosti i sl. (tko bi rekao, ha ha ha), danas sam vam odlučila predstaviti nekoliko knjiga koje se nalaze na mojoj TO READ listi (valjda ću ih uspjeti nekako nabaviti).
Knjige o organizaciji, čišćenju, produktivnosti i općenito jednostavnijem životu koje želim pročitati.

Krenimo onda redom:

Knjiga blogerice i jutjuberice ClutterBug koju pratim već jako dugo (još dok je bila na svom starom kanalu Malitose79). Jedna mi je od najdražih onlajn organizatorica; pisala sam o njoj u ovom postu.
Svojom vam prvom knjigom želi pomoći u organiziranju doma, i to na brz i jednostavan način. Nudi različite savjete i trikove koji će stan ili kuću, uz ograničeni budžet, pretvoriti u dom koji će biti organiziran, čist i bez nereda. Neki od projekata koji se spominju u knjizi su izrada fascikla s podacima o kućanstvu, organiziranje dokumenata, dječjih igračaka itd.

2. Melissa Maker – Clean My Space: The Secret to Cleaning Better, Faster – And Loving Your Home Every Day

Knjiga još jedne jutjuberice (kanal Clean My Space); o njoj sam, slično kao i o Cas, pisala ovdje.

U knjizi Melissa opisuje svoju metodu čišćenja koja se sastoji od tri jednostavna koraka, a osim toga, savjetuje kako očistiti gotovo sva mjesta u kući koja možete zamisliti. 🙂

Joshua i Ryan su dva najbolja prijatelja, koja su, zbog nekih tragičnih događaja, odlučili promijeniti svoj život i postati minimalisti – riješili su se nepotrebnih stvari i vrijeme posvetili zdravlju, odnosima i osobnom rastu. Knjiga je zapravo priča o njihovom putu, a nadam se da ima i korisnih savjeta.

Njihove dogodovštine možete pratiti ovdje.

4. Mel Robbins – The 5 Second Rule: Transform Your Life, Work and Confidence with Everyday Courage

S ovom sam se knjigom srela slučajno; preporučila ju je jedna jutjuberica i otad me fascinira.

Pravilo 5 sekundi pomaže u donošenju odluka i izbjegavanju odugovlačenja – npr. dvoumite se biste li trebali oprati suđe ili ih ostaviti u sudoperu; jednostavno izbrojite 5-4-3-2-1 i operite ih sad. 🙂

Ovo pravilo ne pomaže samo kod ovakvih banalnih situacija nego ga možete iskoristiti i za rješavanje ozbiljnijih problema u životu – borbi s kilogramima, anksioznošću i sl.

5. Bea Johnson – Zero Waste Home: The Ultimate Guide to Simplifying your Life by Reducing your Waste

Beu dosad nisam pratila, ali me Maja Zmaja svojom serijom postova o čuvanju okoliša potaknula na daljnje istraživanje o ovoj temi pa mislim da bi ova knjiga bila odlična za to.

U knjizi je opisano Beino putovanje (zapravo, ne samo njeno, nego cijele obitelji) od običnog kućanstva do kućanstva koje ne proizvodi smeće, a prožeta je brojnim savjetima i primjerima.

I to je to! Jeste li možda pročitali koju od ovih knjiga? Ako jeste, kako vam se čine?

Čitamo se!

4 thoughts on “Knjige koje bih željela pročitati

  1. Sviđa mi se popis knjiga, probat ću naći vremena za njih. nijednu nisam pročitala, najbliže tome je praćenje Joshue Beckera i njegove stranice Becoming Minimalist.dobro mi dođe s drugačijim pogledom na količinu stvari u životu.

  2. Nisam pročitala, ali bih htjela. Da bar naši prevode takve knjige pa da ih mogu posuditi u knjižnici. Ne da mi se kupovati, a više volim tiskane.
    Inače, i ja volim knjige iz kojih mogu nešto naučiti, bilo praktično, bilo životno. I ono za odluku u roku 5 sekundi definitivno primjenjujem. Još da i o suđu razmišljam duže hahha

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.