Organizacija

Kako organizirati torbe?

U zadnje sam vrijeme dobila nekoliko upita o tome kako organizirati, tj. pohraniti torbe, posebno one za svakodnevnu upotrebu. Organizacija torbi i nije toliko zahtjevna kad imate jednu ili dvije torbe koje nosite na svakodnevnoj bazi, no problem se javlja kad ih imate više ili čak cijelu kolekciju. Iako sam ja u duši minimalist i osobno ne vidim svrhu imanja više od par torbi (ha ha ha), shvaćam da ima ljudi koji uživaju u modnim dodacima i da ih to čini sretnim (dakako, pod uvjetom da zbilja te sve torbe koje imaju i koriste).

Prije nego što krenete s organiziranjem torbi, ipak biste ih prvo trebali raščistiti. Iako možda spadate u gore opisanu skupinu i imate cijelu kolekciju, ipak ju je dobro s vremena na vrijeme pregledati; možda ćete ustanoviti da vam ipak neke od njih nisu potrebne, potrgale su se ili vam se jednostavno više ne sviđaju.

Hajmo sad na samu organizaciju.

Nekoliko je načina na koje ih možete organizirati (ovdje sad pričam o većinom ženskim svakodnevnim torbama i torbicama za svečanije prilike; i ruksaci i koferi se mogu organizirati na neki od ovih načina, ali oni su ipak posebna tema). Daklem, ja bih osobno organiziranje torbi podijelila na nekoliko skupina i to prema mjestu na kojem ćete ih pohraniti. To mogu biti police, šipka za vješanje odjeće te zid ili vrata ormara/sobe.

Pri organiziranju svakako imajte na umu da torbe budu što vidljivije (nemojte ih natrpati u neku ogromnu kutiju ili jednu u drugu jer ćete vjerojatno zaboraviti da ih imate). Stavljanje jedne torbe u drugu štedi prostor, da, ali to ostavite za torbe koje ne koristite često, npr. putne torbe i sl. (ja ih npr. organiziram upravo na taj način, iako još nisam dokučila gdje ću s njima, ha ha ha).

1. Police
Pod police mislim na police u ormarima za odjeću, posebnim ormarima samo za torbe, regalima i sl.

Najjednostavniji način je poslagati ih na policu, jednu do druge, isto onako kako biste složili knjige. Ako ne žele pravilno stajati, možete ih razdijeliti razdjelnicima za police (znala sam ih viđati u Lidlu).

Isto tako, manje torbice (recimo pismo-torbice) možete prvo vertikalno poredati u ukrasnu kutiju/košaru, a onda staviti na policu (znači, isto kao što biste složili odjeću prema KonMari metodi). Postoji i specijalni organizator koji radi na istom principu (izgleda kao organizator za časopise, samo širi), mada mislim da je obična kutija dovoljna (ili možete napraviti mali projekt s običnom kutijom – odrežete joj jednu stranicu kao na linku i presvučete je tkaninom ili ukrasnim papirom).

Kako organizirati torbe
Umjesto kutije možete koristiti i organizator za tave i zdjele, tj. njihove poklopce!

2. Šipka za vješanje odjeće
Slično kao što na vješalicu pa na šipku stavljate odjeću, možete i torbe! Umjesto vješalice možete koristiti tzv. S kuke.

Kako organizirati torbe
Ako nemate takve kuke, možete iskoristiti i držače za tuš zavjesu ili ringove za ključeve.

Isto tako, fora su i organizatori koji se prikvače na šipku pa onda glume police. Možete ih nabaviti u Jysku, a vjerojatno ih drže i u drugim trgovinama sa sličnom robom.

3. Zid ili vrata
Na zid ili vrata sobe/ormara možete postaviti i obične kukice, samoljepljive ili one koje se ušarafe pa onda na njih objesiti torbe (na ovoj mojoj kukici visi ogrtač, ali komotno bi mogla i torba; jedino pazite da se ne “sudara” sa stvarima u ormaru).

Kako organizirati torbe
Isto tako, fora su i organizatori koji se postave na vrata, a mogu držati brdo torbi! Nisam ih vidjela u našim trgovinama, ali ih možete naručiti onlajn (ovaj link je samo primjer za fotku; sigurna sam da se takvo što može pronaći na iBeju).

Imate li jednu, dvije torbi ili cijele kolekcije? Kako ih organizirate? Baš me zanimaju vaša iskustva. 🙂

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.