Organizacija

5 “tajnih” trikova za pohranu stvari

Vjerujem da vam je već poznato da nisam ljubiteljica prostora s puno stvari (neovisno o tome koriste li se one ili ne). Ok, nemam ništa protiv ljudi koji imaju puno stvari i u njima uživaju (dokle god ih stvarno sve koriste), ali osobno volim kad je prostor u kojem živim hm, prozračan (trenutno se ne mogu sjetiti bolje riječi; ova je najbliže opisu).

Kad smo uređivali spavaću sobu i kupaonicu, cilj mi je bio “urediti” ih upravo tako, prozračno, bez mnogo stvari i minimalistički (na stranu to što mi je spavaća u zadnje vrijeme malo blah).

Ukrasne ljestve
Renovacija kupaonice
Daklem, gotovo sve stvari imaju neku svrhu – nisu tu samo da budu lijepe. Posebno su mi drage one koje imaju DVOSTRUKU namjenu, osim što su dekorativne, služe i u organizacijske svrhe, tj. kao spremište i pohranu za sitne stvarčice.

Idemo onda redom:

1. Vaza na polici u spavaćoj sobi.
Ova fora vaza ne drži samo cvijeće (odnosno osušenu lavandu), nego i slova za ploču. Super mi je to što su vaza i ploča jedne kraj druge pa poruku na ploči mogu brzo i jednostavno promijeniti.

Vaza
Vaza
2. Kutijica na noćnom ormariću.
U mini kutiji na noćnom ormariću držim slušalice za mobitel i gumicu za kosu. Kutija je dekorativna pa odlično izgleda uparena s knjigama.

Povoljne dekoracije

Slušalice u košarici
3. Košara kraj ormara.

Ova popularna košara nije samo ukras, nego čuva Sofijine igračke! Igračke inače držimo u dnevnom boravku (barem dok joj ne složimo sobu), a dotad sve što donese na kat ide u ovu košaru. Kasnije dio onda vratim tamo gdje pripada, a dio ostane u spavaćoj jer se nekim igračkama samo tamo igra.

Košara kraj ormara

4. Kutija na polici u kupaonici.
Kutija na polici dom je svim mojim stvarčicama za pranje rublja. Svi se iznenade koliko zapravo stane u kutiju (ili koliko je malo potrebno za pranje, ha ha ha). Mislim da se super uklopila na spomenuto mjesto i nadopunjuje se s užetom na kojem polica visi.

Polica sa stvarima za pranje
Košarica za pranje rublja
5. Staklenke na polici u kupaonici.
Još jedno zanimljivo spremište – staklenka i boca! U staklenki je deterdžent za pranje, a u boci sredstvo za odstranjivanje mrlja. Iako prilično dobro izgledaju kao dekoracija, imaju i praktičnu namjenu. (Originalna pakiranja držim u špajzi.)

Renovacija kupaonice
Moram priznati da mi je zbilja drago kad jedna stvar može imati više namjena jer to definitivno znači manje stvari i prozračniji prostor. A sigurno znate da manje stvari za sobom povlači i manje čišćenja i održavanja, a više vremena za drage ljude i stvaranje uspomena.

Volite li i vi kad jednu stvar možete iskoristiti na više načina? Gdje pronalazite ekstra spremišta?

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.