Čišćenje, Organizacija

Life Hacks

U današnjem bih postu s vama podijelila nekoliko tzv. hakova (bar sam vidjela da su tako preveli na jednoj našoj stranici; malo čudno zvuči, ali što je tu je). Uglavnom, vjerojatno ste svi vidjeli neki post ili video na tu temu (mislim da su najčešći bjuti haks). Ja vam o šminkanju i uređivanju neću pisati, ali ću spomenuti neke ovako rendom trikove (hm, možda bi ovo bio bolji prijevod?) na koje sam slučajno naišla na netu, isprobala ih i otada ih koristim u svakodnevnom životu.
Life Hacks

Daklem, krenimo redom:

1. Pretpostavljam da većina vas voli gledati filmiće na JuTjubu, ali vjerovatno nemate vremena dugo buljiti u ekran. Ok, filmiće možete gledati kad peglate, čistite ili nešto treće, ali ih možete i ubrzati. Na računalu to možete napraviti pritiskom na za to predviđenu ikonu (“Postavke” pa “Brzina”). Aplikacija na mobitelu nema tu mogućnost, ali tu onda uskače neki video plejer (npr. BSPlayer). Jednostavno pritisnite “Dijeli video” i odaberite željeni plejer. Ja gotovo sve filmiće gledam na ovaj način (duplo ih ubrzam) i dosad nisam imala problema s razumijevanjem onoga što je u videu. 🙂
2. Kad perete posuđe, pribor za jelo odmah rasporedite prema vrsti i tako raspoređenog ga stavite sušiti. Dok se osuši, jednostavnije ćete ga pospremiti u ladice – prvo žlice pa vilice pa noževe itd.
3. Podbradnik(e) koje beba koristi pri jelu objesite na kukicu koju ste zalijepili na hranilicu ili u kuhinjski ormarić. Ako pratite blog, znate da, osim ovog, kukice koristim još na mnogo načina.
4. Jedu vam se lješnjaci, ali vam je tlaka skidati koricu? Osim “prženja” lješnjaka u pećnici postoji još jedna brža i efikasnija metoda. Vodu dovedite do vrenja, dodajte sode bikarbone i ubacite lješnjake. “Kuhajte” ih 3 do 4 minute, ocijedite i oljuštite. Za detaljnije objašnjenje pročitajte ovaj tekst.
5. Ako u receptu koristite integralno brašno (npr. za mafine), tijesto će imati bolji okus ako ga ostavite da se malo odmori (dvadesetak minuta). Baš sam se iznenadila kad sam ovo isprobala.
6. Znate li čemu služe oni nabori na ramenima bodića za bebe? Osim lakšeg oblačenja preko glave, služe i za skidanje preko cijelog tijela, što je posebno korisno ako je beba zaprljala donji dio – nije baš zgodno kakicu skidati preko glave, ha ha ha.
7. Umjesto žice za ribanje zagorene hrane s tave, možete upotrijebiti izgužvanu aluminijsku foliju. Smotajte je u kuglu i navalite! O upotrebi još običnih predmeta u neobične svrhe čitajte ovdje i ovdje.
8. Jeste li primijetili da se tijesto za pizzu, kad ga počnete razvlačiti, skuplja? Da biste to spriječili, tijesto nakon miješanja i dizanja, slično kao i kod točke 5, ostavite da se odmori.
9. Blender najlakše možete očistiti tako da u njega nalijete vode, dodate malo deterdženta za suđe i uključite ga na nekoliko sekundi, a onda samo isperete.
10. Kad vam beba počne puzati, odvojite jedne hlače samo za puzanje – tako nećete morati svaki čas mijenjati zaprljane hlače!
I to je to! Jeste li znali za koji od ovih hakova? Hoćete li neke isprobati? Podijelite i vi sa mnom neke svoje trikove.
Čitamo se.

10 thoughts on “Life Hacks

  1. Sjajni savjeti! Hvala! Ja blender perem tako kao što si navela, i lješnjacima koricu skidam na isti način, pogotovo ako pravim nešto što ne zahtijeva pečenje! Za partiklu sam napravila malu platnenu torbicu koja visi na stolici (tutorial je na blogu), a pizzu pravi muž i uvijek pusti da se tijesto opusti! Dakle, potpisujem da su savjeti uistinu korisni! 🙂

  2. Od kad sam ovo pročitala, primenjujem i prvi savet iz liste. U poslednje vreme je bilo puno edukativnih videa koje sam gledala zbog posla i baš mi je značilo da ih bar malo ubrzam! I 20-30% je super!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.