Čišćenje

Neobična upotreba običnih stvari (2. dio)

Prije skoro dvije godine ovdje sam objavila post o običnim stvarima koje koristim na relativno neobične načine, odnosno upotrebljavam ih drugačije od njihove prvotne namjene. Radilo se o ljepljivom valjku za odjeću, dozatoru sapuna i kvačicama za rublje.
Danas vam donosim još tri zanimljive ideje pa ih isprobajte ako već niste.

1. Britvica za depilaciju
Britvicom, osim skidanja neželjenih dlačica s tijela, možete skinuti i “mucice” s odjeće ili deke. Jednostavno britvicom prođite po površini koju želite očistiti i u tren oka vaša će deka biti kao nova. Nemojte samo prejako pritiskati da ne oštetite ili prerežete tkaninu.
Skidanje mucica s odjeće britvicom
2. Četkica za nanošenje rumenila
Četkica za rumenilo odlična je stvarčica za brzo čišćenje prašine s tipkovnice računala. Očistite je tako da po njoj tapkate laganim potezima, sprječavajući raznošenje prašine. Dlačice četkice doprijet će i do teže dostupnih mjesta. (OMG, moram pod hitno očistiti tipkovnicu – prašina se na nju lijepi kao luda!)

Čišćenje tipkovnice četkom za rumenilo
3. Permanentni crni marker
Jesu li vam se kad “kožne” cipele ili torba oljuštile od nošenja? Te bijele “rupice” posebno su vidljive na predmetima crne boje, a vrlo ih jednostavno možete prekriti markerom. Ovakvo popravljanje dobro je samo za mala oštećenja jer će na većim površinama tragovi markera biti vidljiviji.

Popravljanje sitnih oštećenja na kožnoj torbi markerom
I to je to! Koristite li i vi ove predmete u slične svrhe? Podijelite svoja iskustva u komentarima.

4 thoughts on “Neobična upotreba običnih stvari (2. dio)

  1. Otkrila pre neki dan tvoj blog. Oduševljena sam idejama! 🙂 Inače brijač odavno koristim u te svrhe, najčešće za kaput. Ja koristim crni lak za slične stvari kad marker nema tako dobru pokrivnu moć. Za višak četki za šminkanje odličan predlog. A sad pošto imam vremena, bacam se na čitanje starih postova 🙂

  2. Ovo za brijač i skidanje dosadnih čupavaca sa odeće je sjajno! Naleteh na blog preko MajaZmaja i evo već danima listam, listam i skupljam fore. Mašem, čitamo se! U potpisu – nova, organizovana Jasmina. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.