Organizacija

6 načina za organiziranje stvari koje često gubimo

Naslov je malo poduži, ali nisam znala kako da ga bolje sročim. Pod “stvari koje se često gube” mislim na gumice za kosu, ukosnice, slušalice za mobitel, igle, ziherice i slične male stvarčice. 🙂 Sad vam je jasnije, nadam se.

I za ove stvari bitno je imati mjesto u domu jer se inače vrlo lako zametnu – jednom ih stavite u torbu, drugi put negdje na policu, treći put ostavite na kuhinjskom šanku i puf, više ih ne možete pronaći. Za vas sam skupila šest fora ideja za njihovo organiziranje pa se nadam da će vam se neke od njih svidjeti.

1. Pincete, grickalice, ukosnice i sl.
Vjerujem da sam vam već pokazala kako organiziram ove stvarčice, ali u slučaju da ste propustili – poredala sam ih na magnetnu traku, a nju nalijepila unutar kupaonskog ormarića. Magnetnu traku možete kupiti na iBeju, ali imaju ih i u Mülleru na odjelu papirnice.

Organizacija pomoću magnetne trake

2. Spajalice za papir, čavlići, olovke i ostali uredski pribor
Ove je stvari najbolje pospremiti u ladicu u radnom stolu, a organizirati ih pomoću organizatora za ladice. Moj je iz Ikee, a odličan mi je zato jer se može izrezati prema dimenzijama koje vam trebaju.

Organiziranje ladica i uredskog pribora
3. Šivaći pribor (igla, konac, gumbi, metar…)
Svoj mini šivaći pribor smjestila sam u DIY kutiju (u kutiji je prije bila dječja krema, ali sam je ja ukrasila užetom). Unutar kutije sam od kartona napravila razdjelnike i u dobiveni prostor smjestila spomenute stvari. Brzo i jednostavno! Kutija mi stoji na polici u uredu.

Organiziranje šivaćeg pribora

4. Slušalice za mobitel
Mislim da su slušalice jedan od predmeta koji se najčešće zametne. Da bih riješila taj problem, spremila sam ih u malu kutiju koju držim na noćnom ormariću. Tako uvijek znam gdje su.

Organiziranje slušalica za mobitel

5. Gumice za kosu
Ok, možda su gumice za kosu predmet kojeg najčešće gubimo. 🙂 Njih sam isto pospremila u malu kutiju koju držim u kupaonskom ormariću s četkama i ostalim priborom za kosu.

Organiziranje gumica za kosu

6. Pribor za pečenje kolača (nastavci za mikser, kalupi za kolače i sl.)
Ove stvarčice držim u dvjema velikim čašama od jogurta! Gotovo pa besplatni organizator, a odličan mi je za ovu namjenu. 🙂

Organiziranje kuhinjskog pribora

I to je to! Kratko i jasno. Kako vi organizirate stvari koje se lako izgube? Ako imate kakvu fora ideju podijelite je sa mnom. 🙂

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.