Besplatni predlošci, Čišćenje, DIY, Organizacija, Uređenje doma

Dekoriranje viseće police + simboli za njegu rublja

Sjećate se naše DIY police s užetom i komadom debla? Dosta dugo bila je takva kao i na fotkama, lijepo je izgledala, ali mi nije bila funkcionalna. Odlučila sam to promijeniti jer sam shvatila da se može puno bolje iskoristiti.

Pošto se nalazi u kupaonici, iznad perilice rublja, osmislila sam mali kutak s potrepštinama za pranje. Tako sam oslobodila mjesto u kupaonskom ormariću, a dobila fora dekoracije + funkcionalnost.

Daklem, na policu sam odlučila smjestiti deterdžent za rublje, sredstvo za skidanje mrlja, jaje za pranje, kvačice, vrećicu za pranje osjetljivog rublja, četkicu i posudicu za sredstvo za mrlje te okvir sa simbolima za njegu rublja.

Dio ovih “dekoracija” je prenamijenjen, a dio sam kupila.

Prvo sam maknula stare stvarčice (one će mjesto naći negdje drugdje), a onda policu očistila.

Uzela sam jednu staklenku (mislim da je bila od krastavaca, ne sjećam se više) i bocu od pasirane rajčice. Dobro sam ih oprala, a čepove onda poprskala crnom bojom.


U staklenku sam onda usipala deterdžent za rublje, a u bocu sredstvo za skidanje mrlja. Možda vam se na prvu ovo čini totalno nepraktično, ali kupujemo veliko pakiranje deterdženta koje mi ionako ne bi stalo u kupaonicu pa ga držim u špajzi (mislim, možda i bi, ali negdje izvan ormara, a to ne želim zbog Sofi). Nije mi baš bilo praktično stalno šetati do špajze po deterdžent pa sam si dio presipala u staklenku. Ta količina mi je dosta za tjedan, dva pranja, ovisi koliko često perem, koristim li u međuvremenu jaje itd. itd. A mrlje još uvijek skidam Vanishom, dok ga ne potrošim. Isprobala sam neke domaće recepte za mrlje, ali se nažalost baš nisu pokazali uspješnim. Tražim i dalje. 🙂

U košaricu koju sam kupila u Jysku pospremila sam par kvačica (rublje većinom vješam na stalak pa mi ne treba puno kvačica, ako baš puše vjetar onda prikvačim), jaje za pranje, vrećicu za osjetljivo rublje, staru četkicu za zube kojom nanosim sredstvo za mrlje i mali dozator. Inače je ova košarica bila dio seta od 3 košarice; druge dvije koristim u spavaćoj sobi.

Košarica za pranje rublja
I na kraju, jedan fora dodatak. Okvir sa simbolima za njegu rublja! Okvir sam isto nabavila u Jysku, a print sam sama posložila. Inače sam uvijek muku mučila s tim simbolima (u principu sam skužila jedino onaj s brojem; znači pere se na 40, ha ha ha, i dobro, ono s peglom) pa će mi ovo dobro doći. Ako želite, možete si ga i vi skinuti, klikom ovdje. Nisam stavila baš sve simbole jer ih ima mnogo, ali ovo su ovi najčešći. Najbolje objašnjenje gotovo svih simbola pronašla sam na ovoj stranici pa ako vas zanima, definitivno pogledajte.

Simboli za njegu rublja

I to je u principu to. 🙂 Nadam se da vam se sviđa. Sad mi polica nije samo lijepa nego je i funkcionalna. Fali mi jedino nekog zelenila, ali nažalost ne stane. Možda stavim kad potrošim Vanish, tj. ako pronađem neko drugo rješenje za mrlje.

Polica sa stvarima za pranje
Polica sa stvarima za pranje rublja
Uređenje viseće police
Što kažete? Kako vi spremate svoje stvarčice za pranje?

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

2 thoughts on “Dekoriranje viseće police + simboli za njegu rublja

  1. Sviđa mi se, mada nikako ne mogu zamisliti tako malo stvari za pranje veša u mojoj kupaoni.
    Ima smisla da staviš samo količinu koja ti treba za tjedna/dva, plus i malo dijete, to mi je vrlo ok.

    1. Ova staklenka (kad je puna) mi je dosta za tjedan/dva, nekad i više ako više koristim jaje. Inače sad deterdžent kupujemo u velikom pakiranju koje bi mi stalo samo kraj kupaonskog ormarića, a to ne želim (i zbog Sofi i ružno mi izgleda). Imamo špajzu koju zaključavam pa to stoji tamo. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.