Organizacija

Organizacija novčanika

Novčanici, novčanici… Nekome su oni pravi modni dodatak, a nekome tek stvarčica u kojoj drže novac i kartice. Kako god, bitno je da je novčanik organiziran. Upravo će o tome biti riječi u ovom postu.
Svoj sam novčanik naručila na I-beju (ne volim mnogo trošiti na novčanike, ali ipak mi se sviđaju oni elegantnog dizajna). Novčanik ima dva velika pretinca, jedan pretinac sa zatvaračem te osam manjih pretinaca.


Kako organiziram svoj novčanik?
Dva velika pretinca koristim za račune i novčanice, dakle, u jednom su novčanice, a u drugom računi – iz trgovine, drogerije, pekarnice itd. Na ovaj mi se način računi ne miješaju s novčanicama i mogu ih kasnije jednostavnije sortirati. Pretinac sa zatvaračem koristim za kovanice, a ostale pretince za dokumente i kartice.

Iako se ovakva organizacija novčanika nameće sama po sebi, savjeta o organiziranju nikad dosta. 🙂 Naravno, ako imate više stvari koje nosite u novčaniku (a koje vam redovito trebaju), onda vam ovakav manji novčanik neće biti dovoljan, ali princip organizacije je sličan.
Sou, tips end triks:
  • Pokušajte u svom novčaniku pronaći mjesta za račune – najbolje posebni pretinac kako se sve ne bi izmiješalo.
  • U novčaniku možete držati dokumente, fotografije, kovanice…, ali nemojte pretjerivati. Sve važne dokumente koji vam ne trebaju na dnevnoj bazi ostavite kod kuće (sa sobom svaki dan sigurno ne trebate nositi putovnicu). Slično je i s fotografijama i kovanicama (pa čak i novčanicama) – osim što riskirate veći gubitak ako izgubite novčanik, previše stvari u njemu učinit će ga teškim i nezgrapnim.
  • Redovito čistite svoj novčanik – s vremena na vrijeme ispraznite cijeli novčanik, prebrišite ga vlažnom krpicom i bacite sve što u njega ne pripada.


Kako vi organizirate svoj novčanik? Nosite li mnogo stvari u novčaniku ili više volite minimalizam kao ja?

P.S. Ovaj mi se novčanik sviđa jer u njega po potrebi mogu staviti i mobitel pa se tako novčanik pretvara u malu torbicu.

Kad sam već spomenula račune, u sljedećem postu očekujte nekoliko savjeta o organiziranju pošte, a kasnije i samih računa! Stej tjund!

1 thought on “Organizacija novčanika

  1. […] Nije baš ugodan osjećaj kad ste na blagajni, beba plače, drugim se kupcima žuri, a vi otvarate novčanik koji je nakrcan starim računima od kojih ne vidite ni novac ni kartice. Da vam se takav scenarij ne bi često događao, s vremena na vrijeme organizirajte novčanik – sve ispraznite, stare račune bacite ili ih sačuvajte ako pratite troškove, a novce i kartice uredno posložite na mjesto. Izgleda puno bolje, zar ne? Svi su detalji na ovom linku. […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.