Organizacija

Kako organizirati prostor ispod umivaonika/sudopera?

Prostor ispod umivaonika u kupaonici ili sudopera u kuhinji u većini je kućanstava često neorganiziran i zatrpan stvarima. Komplicirano ga je organizirati zbog raznoraznih cijevi i samih dijelova umivaonika/sudopera.
S vama bih danas zato željela podijeliti nekoliko inspirativnih fotki koje će vam pomoći u organiziranju tog dijela vaše kupaonice ili kuhinje.
Organizacija prostora ispod umivaonika i sudopera

Najvažniji savjet za organiziranje prostora ispod umivaonika/sudopera je, barem prema mojem mišljenju, iskorištavanje visine prostora. To možete napraviti na nekoliko jednostavnih načina. 🙂
Krenimo onda redom:

Upotreba kukica
O kukicama sam već pisala na blogu, posebno onim iz Jyska, ali stvarno su odlične za iskorištavanje visine prostora. Na njih možete objesiti svašta (čak i malu košaricu kojom ćete dobiti još mjesta), a ja sam ih koristila za vješanje gumenih rukavica.

Organizacija prostora ispod sudopera u kuhinji


Postavljanje police/organizatora na izvlačenje
Osim u drugim kuhinjskim elementima, ovaj je organizator dobrodošao i u prostoru ispod sudopera. Ispod stavite sredstva za čišćenje, a iznad krpe.

{Izvor}


Postavljanje spremnika koji se mogu složiti jedan na drugi
Ova je metoda slična prethodnoj, ali uz upotrebu nešto drugačijih organizatora. U ovakve spremnike stane mnogo više stvari i bolje iskorištavaju prostor, a u njih možete pospremiti spužve i krpe za čišćenje.
{Izvor}
Postavljanje drvene, plastične ili metalne šipke
Postavljanje šipke zahtijeva malo više posla (bušenje i sl.), ali je dobar izbor za vješanje sredstava za čišćenje i drugih boca (naravno, onih koje su u takvom pakiranju da se mogu jednostavno objesiti).

{Izvor}
Pametna raspodjela predmeta
Meni omiljena metoda jer ne zahtijeva nikakve posebne organizatore, ha ha ha. Visinu prostora jednostavno iskoristite spremanjem većih i nezgrapnih stvari, npr. vreće deterdženta i posude za rublje.
Organizacija prostora ispod umivaonika u kupaonici
U kakvom je stanju vaš prostor ispod umivaonika ili sudopera? Koje stvari tamo spremate i kako ste ih organizirali? Nadam se da su vam ove fotke barem malo pomogle – organiziranje tog dijela vaše kupaonice i kuhinje ipak nije tako komplicirano. 🙂
Čitamo se.

4 thoughts on “Kako organizirati prostor ispod umivaonika/sudopera?

  1. ispod mog sudopera stoji plinska boca jer je kuhinja baš mala i nema mista puno, tako da ja sve ove ideje ne mogu iskoristiti 🙁 a ispod umivaonika su stvari poslagane tako da iza stoje viši predmeti, a naprijed niži pa je barem pregledno a i prilično lako se može doći do njih..ali se nadam što prije posjetit jysk (jedna od omiljenijih trgovina) 😀 pozdrav :*

  2. Super saveti! Ja se trudim da iskoristim visinu tako sto sam stavila jednu od onih plasticnih polica ispod sudopere. Moze svasta da stane i stedi mi prostor 🙂
    Kako tece sredjivanje kuce?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.