Besplatni predlošci, DIY, Organizacija

Planer za školu – besplatni predlošci

Apdejt: listopad 2021. Isprike svima koji su pokušali ovaj i prošli mjesec “skinuti” planer, link sada radi. 🙂

Ljeto se bliži kraju, a školarci sljedeći tjedan ponovno sjedaju u klupe i kreću s novom nastavnom godinom. Moram priznati da mi je ovo ljeto doslovno projurilo i da će mi nedostajati sunce i dugi dani (pitam se kako je onda vama školarcima!).

Uglavnom, da bih vam ipak olakšala prve dane u školi, ali i ostatak cijele godine, u današnjem sam vam postu pripremila besplatne predloške za planer za školu. Svi znamo da je za uspjeh potrebno planiranje, a budući da obožavam izrađivati planere, nisam odoljela napraviti i jedan za školu!

Planer za školu - besplatni predlošci

Planer je prvenstveno namijenjen srednjoškolcima, ali ga bez problema mogu koristiti i učenici sedmog i osmog razreda osnovne škole.Vrlo je jednostavan i praktičan za korištenje (o tome nešto više za minutu), a za njegovo slaganje trebat će vam nekoliko “stvarčica”:
 • Fascikl A4 formata s prstenovima – u njega ćete spremiti predloške, a ima ih u svim papirnicama, knjižarama i trgovinama koje drže školski i uredski pribor.
 • Razdjelnici (po želji) – korisni su za podjelu predložaka, a možete ih kupiti na mjestima na kojima imaju i fascikle.
 • Računalo, printer i papir – svi su predlošci u PDF formatu, a isprintati ih možete na običnom bijelom papiru, onoliko primjeraka koliko vam treba (prednju i stražnju stranicu možete isprintati na onom nešto tvrđem).
 • Bušilica za papir – potrebna za bušenje papira.
 • Obična ili kemijska olovka – služi za ispunjavanje planera i pisanje oznaka na razdjelnicima (ako se za njih odlučite).

Postovi koji bi vas mogli zanimati: Izrada planera

Dodatni savjet: Predloške možete isprintati pa ih spiralno uvezati (onda vam ne treba fascikl ni bušilica za papir). Ako vam ih se pak ne da ni spiralno uvezivati, možete ih zalijepiti ili precrtati u bilježnicu, prema pravilima tzv. bullet journala (kad smo već kod BuJo-a, čekirajte Fejs i Instagram zajednice u Hrvatskoj, ne samo vi školarci, nego i svi ostali opsjednuti očarani planerima koji čitate ovaj post).

Kao što sam gore spomenula, korištenje planera je prilično jednostavno. (Primijetit ćete da su predlošci gotovo “prazni”, recimo oni za mjesečni prikaz nemaju upisane brojeve – na taj ćete ih način moći koristiti i iduće godine.)

Planer se sastoji od nekoliko dijelova (možete ga skinuti ovdje):

 • Prednja i stražnja stranica
 • Ciljevi
 • Raspored sati
 • Mjesečni prikaz
 • Tjedni prikaz
 • Testovi i ispitivanja
 • Domaća zadaća
 • Referati
 • Planiranje referata
 • Lektira
 • Ocjene
 • Bilješke

Prostor za ciljeve namijenjen je razrađivanju ciljeva koje biste željeli ostvariti ove godine, prvenstveno onih školskih.

Postovi koji bi vas mogli zanimati: Kako pravilno postaviti ciljeve?

U raspored sati (i aktivnosti) upisat ćete predmete te izvannastavne i izvanškolske aktivnosti. Dva su rasporeda; jedan za prijepodnevnu, a drugi za popodnevnu smjenu (naravno, popunit ćete oba ako vam se rasporedi razlikuju). Uz raspored sati isprintajte si i kalendar rada škole kako biste znali kad su praznici, Dan škole i dr. (možete ga pronaći na internetskoj stranici vaše škole).

Planer za školu - besplatni predlošci

Mjesečni i tjedni prikaz
služi za upisivanje zadataka i događaja koje ne smijete zaboraviti. Možete koristiti oba predloška ili samo jedan od njih. Meni bi recimo bio dovoljan samo tjedni prikaz jer na njemu, osim za upisivanje TO DO liste, ima dovoljno mjesta i za razrađivanje plana učenja.
Planer za školu - besplatni predlošci
Planer za školu - besplatni predlošci


Postovi koji bi vas mogli zanimati:
Kako pravilno napisati TO DO listu? Kako učiti?

U tablice za testove i ispitivanja, domaću zadaću, referate i lektiru zabilježit ćete sve potrebno vezano za ova područja: datume, koje gradivo trebate naučiti, koju knjigu pročitati itd.

Planer za školu - besplatni predlošci
Planer za školu - besplatni predlošci

Postovi koji bi vas mogli zanimati:
Kako voditi bilješke tijekom čitanja lektire? Usput pogledajte i druge Majine postove o učenju!Predložak za planiranje referata pomoći će vam u njegovom pisanju. U za to predviđena polja upisat ćete temu rada, potrebnu literaturu, zadatke koje morate napraviti itd.

Tablica za ocjene poslužit će vam za praćenje vašeg napretka i ocjena, a podijeljena je prema mjesecima.

I na samom kraju, predvidjela sam prostor za bilješke koji možete koristiti kao dnevnik ili za bilo što drugo što vam padne na pamet.

Planer za školu - besplatni predlošci

Ništa, nadam se da vam se planer sviđa i da ćete ga rado koristiti. Slobodno mi u komentarima ostavite svoje mišljenje i iskustva vezana za školske planere.

Želim vam svima uspješnu nastavnu godinu i odlične ocjene!

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

15 thoughts on “Planer za školu – besplatni predlošci

 1. WOW! Svi predlošci su super praktični i jednostavni. Ja si uvijek preko ljeta u MS Excelu napravim tablice za ocjene i mjesečni prikaz kalendara tako da lakše vidim kad imam testove i usmene. 🙂

  1. Hm, nisam sigurna na što mislite točno. U vezi čega? Ako mislite na besplatne predloške, tu sa strane (ako ste na računalu) ili skroz dolje (ako ste na mobu) ima ikona Besplatni predlošci pa kliknite na nju – na tom su linku spremljeni svi predlošci koje sam napravila. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.