Čišćenje, Organizacija

Kako uvijek (ili barem većinom) imati čistu i organiziranu kuću?

Nešto su me u zadnje vrijeme obuzele teme o čišćenju, ha ha ha. U današnjem vam brzinskom postu zato donosim nekoliko savjeta o tome kako uvijek (ili barem većinom, kao što i sam naslov kaže) imati čistu i organiziranu kuću/stan.


1. Pospremite krevet.
Odmah nakon ustajanja pospremite krevet. Soba će odmah izgledati urednije! 🙂

2. Operite suđe.
Nemojte dopustiti da vam se prljavo suđe nakupi u sudoperu. Svaku večer ga ispraznite – suđe operite ručno ili ga potrpajte u perilicu suđa.

3. Neka sve ima svoje mjesto.
Ključ za manje nereda u kući je definitivno pronalazak točno određenog mjesta za sve stvari koje imate. Na primjer, postavljanjem držača za ključeve spriječit ćete gubljenje ključeva, a organiziranjem kutka za poštu gomilanje nepotrebnih papira.

4. Vratite stvari tamo kamo pripadaju.
Stvari je najbolje odmah po korištenju vratiti tamo gdje pripadaju. Budući da to zbog nedostatka vremena često nije moguće, najbolje se držati pravila jedne minute. Za ovo sam pravilo čula negdje na JuTjubu, a podrazumijeva da sve ono što na mjesto možete vratiti u roku jedne minute, vratite odmah i sad, ha ha ha. Daklem, nemojte nošenu odjeću nagužvati na fotelji, nego je vratite u ormar ili stavite u koš za prljavo rublje. Za to vam definitivno treba manje od jedne minute. 🙂

5. Posvetite čišćenju 15 do 30 minuta dnevno.
Da bi vam kuća izgledala čisto, nije potrebno sate i sate provoditi u čišćenju. Uz dobar raspored, to je moguće ostvariti i u puno kraćem roku.
I to je to! Iako vaša kuća možda uistinu i neće biti ganc čista, ako se svakodnevno držite ovih savjeta, barem će tako izgledati. 🙂
Uživajte u vikendu…

2 thoughts on “Kako uvijek (ili barem većinom) imati čistu i organiziranu kuću?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.