Besplatni predlošci, DIY, Organizacija

Planer 2015. + besplatni predložak za tjedno planiranje

Nadam se da ste Božić proslavili u ugodnom društvu i dobrom raspoloženju. 🙂 Tko bi rekao da je već i Božić prošao, a uskoro će i kraj 2014. godine. Vrijeme zbilja brzo prolazi. Iako me u zadnje dane godine uvijek uhvati neka sjeta, jednom se ipak veselim – novom, novcatom planeru (ima li vas još takvih?). Već ga danima listam i jedva čekam idući tjedan da ga mogu početi koristiti. 🙂

Ako ste čitali moj stari post o izradi planera (1. dio), vjerojatno znate da sam oduvijek imala problema s nalaženjem savršenog planera. Ponuđeni planeri bili su mi premali, preteški, preobični ili pak preskupi. Htjela sam planer sljedećih karakteristika:
  • jednostavnost (bez mnogo šarenila),
  • A5 format,
  • listovi umetnuti u fascikl s prstenovima radi fleksibilnosti i cjenovne povoljnosti,
  • mnoštvo sastavnica koje odražavaju moje potrebe, navike i interese.
Nakon dugo mozganja i nešto rada nastao je moj prvi planer – ako vas zanima kako sam ga napravila, pročitajte post o izradi planera (2. dio). Ukratko, koristila sam programzaobraduteksta, printer, škare i ljepilo, a zatim sam jednostavne predloške različitog sadržaja umetnula u fascikl A5 formata s prstenovima.
Sve spomenute karakteristike (pa i sam način izrade) isti su i u ovom planeru. Što je onda novo? Ono što nije valjalo u starom, ha ha ha.
Ovaj sam put, umjesto jedne, plave, odlučila koristiti dvije boje, tamnoplavu i koraljnu. Ubacila sam i malo prugica (ako ste čitali TMI tag, znate da volim prugice). Koristila sam i nove programe – prvu i zadnju stranicu dizajnirala sam pomoću besplatnog programa za obradu fotografija PicMonkey, a razdijelnike i ostale predloške u programuzaobraduteksta (tj. njegovom rođaku, specijaliziranom baš za brošure, letke, pozivnice i sl.). Smanjila sam broj kategorija – neke sam sastavnice izbacila jer ih nisam koristila u starom planeru, neke sam dodala, a neke pregrupirala (planer tako sada ima sedam kategorija – Kalendar, Dom, Blog, Posao, Osobno, Važni brojevi i Bilješke). Promijenila sam i predložak za tjedno planiranje (nadam se da će ovaj biti još bolji i praktičniji). Najdraža novost (uz prugice, naravno) su mi plastificirane stranice (prva, zadnja, razdijelnici i predložak za planiranje jelovnika). Naime, primijetila sam da se početna stranica u starom planeru pokidala zbog stalnog okretanja pa sam stranice odlučila oblijepiti samoljepljivom prozirnom folijom.

Sve u svemu, moj je planer dobio novi, moderniji izgled, ali i dalje ima sve željene karakteristike.
Zavirite unutra i pogledajte neke od sastavnica:

Sviđa li vam se moj novi planer?

P.S. Budući da je još uvijek vrijeme darivanja, poklanjam vam predložak za tjedno planiranje s jednostavnim uputama za korištenje, a možete ga preuzeti ovdje. Sve najbolje u novoj 2015. godini!

4 thoughts on “Planer 2015. + besplatni predložak za tjedno planiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.