Besplatni predlošci, Organizacija

Što je u mojoj torbi za presvlačenje bebe?

Kao i što sam naslov kaže, u današnjem ću vam postu pokazati što se sve nalazi u mojoj torbi za presvlačenje (prematanje ili previjanje) bebe.
Za nekoga tko nema naviku uvijek sa sobom nositi torbu, nositi dvije torbe (svoju i Sofijinu) u početku je bio izazov. No, čovjek se na sve navikne, ha ha ha. Ok, ne nosim baš dvije torbe, nego torbu i platnenu vrećicu iz DM-a koja zasad služi svrsi, mada bih ipak željela nešto ljepše i praktičnije. Najbolje nešto dovoljno veliko da mogu pospremiti i svoje i Sofijine stvari i da se može nositi na leđima.
Ima tko kakvu preporuku?
Dok ne nađem to nešto, poslužit će spomenuta vrećica. 🙂

Torba za presvlačenje bebe

Daklem, u mojoj “torbi” za presvlačenje kriju se:

  • Pelene. Osnovna stvar koja treba biti u torbi za presvlačenje, očito. 😉 Sa sobom uvijek imam barem dvije; količina ovisi o tome koliko nas dugo neće biti kod kuće. Jedan mali savjet: Ako beba iznenada dobije osip na guzi, prvo promijenite marku pelena jer je možda alergična na neki od sastojaka.
  • Jednokratna podloga za presvlačenje. Budući da bebu nije baš pametno svugdje stavljati (zbog moguće alergije na materijal, nečistoće, zaštite površine itd.), u torbi obavezno imam i jednokratne podloge. Tako sam sigurna da nećemo ništa zaprljati, a ni beba neće “zaraditi” osip.
  • Blazinice za brisanje guze. Izbjegavam korištenje vlažnih maramica pa čak i u gostima koristim blazinice natopljene toplom vodom. Probala sam koristiti gazice (da smanjim količinu otpada), ali su mi ove blazinice puno praktičnije, iako se troše jako brzo. Savjet: Ako su vam blazinice prevelike, prerežite ih, automatski ćete dobiti duplo veći broj komada, a efikasnost će ostati ista.
  • Plastična boca s vodom. Kao što sam gore napisala, vodom vlažim blazinice. Nekad ponesem samo bocu, a nekad je i odmah napunim vodom (ako neću imati pristup WC-u).
  • Krema za guzu. Nikamo bez zaštitne kreme za guzu, ha ha ha. Trenutno koristim JGL kremu i njome sam prilično zadovoljna. Savjet: Dio kreme preselite u manji spremnik i odmah spremite u torbu; tako ćete izbjeći zaboravljanje kreme. 🙂
  • Vlažne maramice. Maramice koristim za brisanje svojih ruku prije i nakon mijenjanja pelena, daklem, ne za guzu. 😀
  • Tetra pelena. U torbi uvijek imam i jednu tetra pelenu koju koristim kao zaštitu od bljucanja pri podrigivanju. Jest da uvijek nekako sve završi izvan pelene, ali bez nje bi to još gore izgledalo, ha ha ha.
  • Gazica za brisanje lica. Ako beba slučajno bljucne, pri ruci je dobro imati malu gazu. Doduše, nama treba i slinček i tetra pelena i gaza. 😀
  • Rezervna odjeća. Dodatna odjeća za bebu je mast hev, a ako nas neće biti duže vrijeme kod kuće, onda i sebi ponesem još jednu majicu. #popisanakoddoktora
  • Igračka. U torbu uvijek spremim i igračku koja dobro dođe za smirivanje i zabavu.
  • Plastična vrećica za spremanje prljave pelene.

Torba za presvlačenje

Ovaj je mišić, ne biste vjerovali, bio moja prva igračka, a sad i Sofijina!

Vrećicu nosim sa sobom kad idemo na pregled pedijatru ili nekome u kraći posjet, a ovisno o vremenu ponesem i dekicu. Većinom je pripremljena i stoji obješena na vratima pa samo ubacim igračku. 😀

Torba za presvlačenje

I to je to! Mame, što vi sve nosite u svojoj torbi? Biste li nešto dodale popisu?

P.S. Da vam olakšam pakiranje torbe, pripremila sam vam ček listu potrebnih stvari. 🙂 Skinuti je možete ovdje!

Lista za pakiranje torbe za presvlačenje bebe

4 thoughts on “Što je u mojoj torbi za presvlačenje bebe?

  1. Ja bih dodala na popis:
    – antibakterijski gel/tekućina za ruke – u tvom slučaju može zamijeniti vlažne maramice, zauzima manje mjesta 🙂
    – baby krema za sunčanje (ako je jako sunce, pogotovo sad – ljeti)
    – duda varalica, ako ju dijete koristi
    – lijekovi koje će beba trebati dok ste van kuće/stana
    – kapa za bebu ako ju ne nosi na glavi

    + Za bebe koje ne sisaju:
    – topla voda u termosici za čaj i mliječnu formulu
    – mliječna formula ili kašica, ako je starije dijete i instant čaj (ja sam imala spremnike i unaprijed izmjerila doze koje na terenu samo sipam u bočicu)
    – bočica za mlijeko
    – bočica za vodu i čaj ili čaša za zaštitom od prolijevanja

    Opcija:
    kamera, fotoaparat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.