Uređenje doma

Uređenje dnevnog boravka (2. dio)

U prošlom ste postu mogli vidjeti mali snikpik našeg novog dnevnog boravka. 🙂

Još uvijek nije potpuno gotov, imam na umu još nekoliko projekata koje bih htjela odraditi – ništa spektakularno, ali tek će onda biti potpun. 🙂 Danas sam vam htjela pokazati što smo to mi sve od zadnje objave zapravo napravili. Nažalost, nisam puno fotkala jer smo nekako sve radili u žurbi (dan prije nego sam rodila smo još šetali po trgovinama u potrazi za kaučom, hahahha).

Da, za one koji ne znaju ili me tek odsad prate, trenutno renoviramo dnevni boravak (sve o našim planovima + fotke prije) možete pročitati i vidjeti ovdje. 🙂

Što smo onda mi to sve u napravili u mjesec dana (od kraja kolovoza do kraja rujna kad sam rodila)? Praktički sve što smo za taj period i planirali (osim što do onda još nismo nabavili kauče). Daklem, raščistili smo cijelu prostoriju, maknuli regale, police i svu odjeću i stvari koje su bile u njima. Stvari su većinom pripadale suprugovoj baki i moram priznati da sam se iznenadila kojom ih se je lakoćom riješila (eto dokaza da i starije generacije imaju “muda” za raščišćavanje!). Nakon raščišćavanja, došao je red na krečenje i bojanje lamperije. Ovaj mi put bojanje lamperije baš i nije išlo glatko (ako se sjećate, već sam ju bojala u spavaćoj sobi, uredu i kuhinji) jer su mi užasno smetale cijevi od grijanja i baš sam se dobrano namučila. Ali mislim da je na kraju super ispalo! Nakon krečenja, pobrusili smo i polakirali parket (ovo se ipak nismo sami usudili, nego smo posao prepustili profesionalcima). Ispalo je prilično dobro, s obzirom na stanje u kojem je parket bio prije.

E, i onda je tu jedno vrijeme došlo do pauze jer sam u međuvremenu rodila (inače, nije baš neka fora kad nemate namješteni dnevni boravak, a ljudi vam dolaze u posjet da bi vidjeli bebu, hahahah). Nakon što smo se Luci i ja malo priviknule jedna na drugu, krenuli smo s daljnjim radovima, mada smo u principu sve grublje radove već završili. Preostalo nam je jedino uređenje i dekoriranje. Ako ste pročitali prvi post iz ove serije, onda ste vidjeli prijedlog za uređenje divne Irene s bloga Kreativice. Mi smo se ipak odlučili za nešto drugačiju varijantu – umjesto predložene kutne uzeli smo dva kauča, i to iz Jyska, na sniženju za 1750 kn. Stolić je isto iz Jyska. Blagovaonski stol smo ostavili, s tim da smo kupili nove stolce. Na prvu baš i nisam bila oduševljena kvalitetom ovih stolaca (nekako su mi se činili preslabi; mislim, oni i uistinu jesu slabiji od npr. istih takvih stolaca iz Jyska ili drugih trgovina), no nakon što ih je Sofi nekoliko puta zakucala u pod (nemojte me ništa pitati), a oni ostali cijeli kao da im nije ništa, hahah, promijenila sam mišljenje pa smo naručili još četiri (dva smo uzeli za probu). Pošarafili smo još i policu iznad kauča, i kauče ukrasili dekornim jastucima. Sad mi još preostaje dekorirati zidove, a kao što sam spomenula, već imam neke ideje u glavi. 🙂 Aha, da, još sam obojala i staru policu  na kojoj će stajati Sofijine igračke. Nekako sam odustala od totalnog skrivanja dječjih igračaka u dnevnom; probat ću to sve uredno složiti na police.

I naravno da sam se još nečeg sjetila u zadnji čas – postavili smo i “zavjese”. Nije riječ o klasičnim zavjesama, nego o onima rolo – baš mi se sviđa kako su se uklopile.

Evo vam par fotkica renovacije, za bolje i ljepše fotke morat ćete pričekati. 🙂

Dnevni-napredak-blog

I to je u principu to! Valjda sam sve bitno napisala. Naravno da je tu bilo i nekih sitnijih stvari, ali fakat se ne mogu točno svega sjetiti, znam da sam bila u petoj brzini. 🙂

Što vi renovirate ovih dana? Kako vam se čine naše odluke vezane za dnevni boravak?

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.