Uređenje doma

Uređenje dnevnog boravka (1. dio)

Polako se s renovacijom kuhinje približavamo kraju (doduše, pretpostavljam da ćete treći i zadnji dio vidjeti kroz nekoliko mjeseci, dok si sve detaljno organiziram; sad mi je prioritet kuhinja bez prašine i makroorganizacija) pa hrabro krećemo u renoviranje dnevnog boravka.

Bojim se da će ovo biti najkraći post u povijesti postova na organizirajtese.com.hr, hahahaha, ali za vas danas imam samo jedan link, popis zadataka koje trebamo napraviti i dva pitanja.

Ok, i nešto fotkica. 😊😊

Daklem, naš je dnevni boravak prilično velik (cca 30 metara kvadratnih), a prolazom je spojen s kuhinjom. U njemu planiramo smjestiti i blagovaonicu (dosad smo jeli u kuhinji). Trenutno su u njemu stol (kojeg mislimo zadržati), 4 stolca, ogromni regal + 2 ormara, polica i 2 kauča. I naravno, hrpa stvari koje pripadaju suprugovoj baki, a koje ona slabo ili nikako ne koristi. Osmišljavanje ove prostorije zadavalo mi je dosta muke jer je na svakoj strani nešto, na jednoj vrata, na drugoj dimnjak i prolaz, a na trećoj radijatori i prozori. Plus, u sredini prostorije je stup, da, stup! 😂

Zato mi je ovdje uskočila predivna Irena s bloga Kreativice i pomogla mi u osmišljavanju prostora (tj. osmislila je sve prema našim željama i potrebama). Mislim da ne moram ni pričati da sam bila oduševljena kad sam ovo sve vidjela u 3d prikazu. Izgleda kao stvarno, zar ne?

Dnevni boravak
Više o ovom našem prostoru možete pročitati (i pogledati fotke sadašnjeg stanja) na Ireninom blogu.

E, sad, što to točno mi moramo sve napraviti?
– maknuti sve iz prostorije
– pripremiti zid i okrečiti ga
– ofarbati lamperiju i dimnjak
– prebrusiti i polakirati parket
– kupiti sav potrebni namještaj i dekoracije

Ovo je lista trenutno jaaaaaako općenita, jer još baš nisam na čisto što sve želim u prostoriji (ali Irenin prijedlog definitivno mi je vodič) + u ovom trenutku jedino želimo završiti s većim radovima (čitajte: prašinom) i eventualno kupiti nove kauče da imamo gdje sjediti.

Ostalo ćemo dok se bebica i ja naviknemo jedna na drugu. 😊😊 Ako se pitate jesmo li ludi što u ovo sad ulazimo (trudna sam 33 tjedna), jesmo, ali iskreno, ja više ovakav dnevni ne mogu gledati. 🙈🙈🙈

I da, spomenula sam gore da za vas imam dva pitanja…

Prvo se tiče rasporeda sjedenja; biste li vi kutnu stavili ovako kao na fotkama ili nekako drugačije? Ja si nekako mislim da bi ovako složena kutna (iako mi se prijedlog jako sviđa) nekako “zatvorila” prostoriju i da bi gosti, a i mi, ukućani, bili isključivo orijentirani na TV. Imate kakvih drugih prijedloga (ne mora biti kutna, otvoreni smo za sve opcije)?

Dnevni boravak
Drugo se pitanje tiče spremišta za dječje igračke, pritom mislim na one velike igračke, npr. doktorska kolica, stolić za šminkanje itd. Mislila sam u ovaj dječji kutak smjestiti neki manji ormar pa to malo kamuflirati, ne znam, mislite li da je to dobra ideja? Ili imate kakvu drugu?

Dnevni boravak
I to je u principu to (hahhaaha, čak ovaj tekst i nije najkraći ovdje).

Pišite mi svoje prijedloge i ideje!! Jedva ih čekam pročitati!

Čitamo se.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Fotke su preuzete s bloga Kreativice.com.

2 thoughts on “Uređenje dnevnog boravka (1. dio)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.