Organizacija

10 ideja za kreativno zamatanje poklona

U prošlom sam vam postu nabrojala nekoliko ideja za poklone kojima možete obradovati svoje, ali i tuđe klince. Iako njima baš i nije bitno kako je poklon umotan, ipak se možete malo “poigrati” (ovako zamotani pokloni ne moraju biti samo za djecu, dapače, obradovat će im se i odrasli).

Švrljajući Pintrestom pronašla sam prilično puno kreativnih ideja, a ovdje ću vam pokazati neke od njih. Ako ćemo biti iskreni, ja baš i nisam nešto kreativna u tom pogledu (mislim, znam lijepo zamotati poklon, ali ništa više od toga) pa će i meni dobro doći, ha ha ha.

Koliko sam skužila, za zamatanje je trenutno prilično popularan obični smeđi papir koji se onda može ukrasiti na različite načine. Čini mi se povoljno, brzo i jednostavno, a efektno.

Zamatanje poklona za Božić
Pa krenimo onda redom (klik na broj odvest će vas do tutorijala s uputama ili originalne fotke; za neke morate biti ulogirani na Pintrest):

1. Poklon zamotajte u smeđi papir, oko njega zavežite vrpcu pa na jednom dijelu markerom u boji napišite ime osobe kojoj je poklon namijenjen.

2. Umjesto pisanja cijelog imena, od čvršćeg papira izrežite inicijal imena.

3. Papir ukrasite raznim crtežima ili još jednostavnije, pečatima. Pečate možete kupiti ili ih sami napraviti (npr. od krumpira, ali može poslužiti i gumica na olovci za npr. točkice).

4. Papir ukrasite crtežom, ali uz vrpcu dodajte još neki predmet, npr. ako ste nacrtali auto, dodajte borić pa će izgledati kao da se bor vozi na krovu auta.

5. Uz vrpcu možete dodati i prigodne fotografije, npr. one na kojima je dočaran zimski ugođaj.

6. Isto tako, osim crteža i fotografija, poklone možete ukrasiti i suhim voćem i začinima. I poklon može lijepo mirisati, zar ne?

7. Suho voće možete zamijeniti i grančicama i zelenilom, npr. glogom, eukaliptusom i sl. Samo ga zataknite iza vrpce.

8. Na papiru možete nacrtati i oči i rogove, a umjesto njuške staviti pom pom. Na isti način, osim soba, možete nacrtati i snjegovića, Djeda Mraza i ostale likove.

9. Likovi ne moraju biti samo nacrtani, možete ih prikazati i u 3d obliku pa cijeli poklon pretvoriti u medu. 🙂 Ovaj mi se način ukrašavanja čini malo kompliciranijim nego ostali, ali u principu nije teško.

10. Tko kaže da pokloni moraju biti kockasti? Poklon možete zamotati i u obliku zvijezde ili čizme pa papir porubiti.

Kako vam se čine ovi prijedlozi? Zamatate li poklone ili ih samo stavite u ukrasnu vrećicu? (Ili vam ih teta u dućanu zamota?)

Veselim se vašim komentarima.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

P.S. Ako vas muči kako organizirati papir za zamatanje, jednu ideju možete pronaći ovdje. Za one koji imaju nekoliko rola. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.