DIY, Jednostavne dekoracije, Uređenje doma

Jednostavni adventski vijenac

Kao i obično, prosinac započinjem blagdanskim temama. Iako me još ne hvata blagdanska groznica, tradicija na blogu se mora poštovati, ha ha ha.

I ove ću vam godine najprije “predstaviti” svoj adventski vijenac. Naravno, nije vijenac u punom smislu te riječi, ali ima svijeće. Četiri.

Od milja ga zovem “lovački” vijenac. Nema veze s lovcima, nego s izrazom “lovačka večera”. Ne znam jeste li ga kad čuli ili koristili, ali podrazumijeva da si svatko sam “ulovi” što želi jesti (obično izlika za nekuhanje večere, ha ha ha). E, tako sam i ja, inspirirana jednom fotkom na Instagramu (u pitanju je bio Jyskov aranžman sa svijećama; ne sjećam se je li bio namijenjen za Advent ili kao svakodnevna dekoracija na stolu), krenula u obilazak kuće i od onoga što sam pronašla, “napravila” vijenac.

Daklem, kao i većina stvari kod mene, i ovaj je projektić brz i jednostavan, i možete ga osmisliti u desetak minuta. Taman dovoljno vremena do paljenja prve svijeće.

Jedini problem kojeg imam je taj što sumnjam da će naš i toliko izdržati. Složila sam ga u srijedu popodne, a jučer sam ga valjda deset puta ponovno namještala. To je tako kad u kući imate znatiželjnu glavicu i nemirne ručice (možda bolje da sam se odlučila za viseću verziju, kao prošle godine)

Long stori šort, evo postupak izrade (doduše, mislim da vam je već sve jasno iz pogleda na fotku, ali hajmo korak po korak).

1. Pronađite neku podlogu za vijenac.
U mojem slučaju to je lakirani komad debla. Sjećate se naše viseće police u kupaonici? E, tada sam, osim tog komada koji je poslužio za policu, napravila još jedan. Od njega je trebao nastati stolić, ali smo nekako zaboravili na taj projekt (u principu, nismo, ali mi se više nije uklapao na mjesto na kojeg sam ga planirala staviti). I tako je taj komad dubio u suprugovoj garaži sve do prije par dana. Vjerujem da većina vas nema rendom komad debla koji stoji u garaži, ha ha ha, pa možete iskoristiti neki fora pladanj (upravo u Jysku ima zanimljivih primjeraka).

Adventski vijenac

2. Nađite svijeće.
Ako ste kolekcionar svijeća, onda ovo ne bi trebao biti problem. U biti, ne bi trebao biti ni ako nemate mnogo svijeća, četiri ćete sigurno pronaći. Ne moraju biti iste. Ja sam uzela jednu iz kupaonice, dvije koje imam u kutiji s DIY priborom i jednu sam pronašla u bakinom ormaru.

Adventski vijenac

3. Rasporedite svijeće.
Ako su vam svijeće zanimljive same po sebi, jednostavno ih stavite na podlogu. Ako pak mislite da trebaju malo “života”, poigrajte se različitim predmetima koje imate u kući – ja sam, npr. jednu svijeću stavila u staklenku u koju sam usipala šećer, a drugu u fora posudicu koju sam napravila još dok sam išla u osnovnu školu. 🙂

Adventski vijenac
4. Dodajte ukrase.
Ukrasite vijenac po želji. Možete dodati češere, lampice, zvjezdice, zelenilo, štogod vam padne na pamet. U mojem su slučaju to dva češera.

Adventski vijenac
I to je to! Ne znam kako vama, ali s obzirom na uloženo vrijeme i trud, meni je ovaj vijenac presladak. Ekstra se brzo radi, nisam potrošila ni kune, a kad blagdansko vrijeme završi, sve se lako vrati na svoje mjesto (ok, možda ipak napravimo nešto s ovim komadom orahovog debla; eni ajdijas?).

Adventski vijenac

Ako vas zanima još ideja za brze i jednostavne vijence, čekirajte ova dva posta: jedan ovdje, a drugi ovdje. Isto tako, sve moje dosadašnje postove vezane za blagdane (a ima ih dosta), pročitajte ovdje.

I to je sad zbilja to. Kako se vama čini vijenac? Pravite ih sami ili ih kupujete?

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.