Jednostavne dekoracije, Uređenje doma

5 povoljnih ideja za dekoriranje prostora

Ovog se petka ponovno vraćamo u spavaću sobu. U predzadnjem sam vam postu pokazala kako soba izgleda “ugrubo”, a danas ću vam pokazati detalje, odnosno nekoliko jednostavnih i povoljnih, a efektnih ideja za dekoriranje.

Kao što sam već napisala u spomenutom postu, nisam neki talent za uređenje interijera, ali mislim da će se ove ideje većini vas svidjeti.

Krenimo onda redom:

1. Cvijeće (umjetna biljka – cca 30 kn)
Cvijeće i biljke prostoru daju živost i energiju. Vjerojatno znate da ja s (pravim) biljkama baš i nisam na ti pa sam se odlučila na umjetne. Ova biljčica je koštala nekih 30 kuna (možda i manje), a zaista je lijepa i ne kuži se da je umjetna (ha ha, sad sam se sjetila da me je jednom suprug, tada još dečko, pitao je l’ ja što zalijevam biljku u stanu u kojem sam tada živjela ni ne sluteći da je umjetna). Prave biljke su možda mrvicu skuplje (ovisi kako koja), ali ako naberete kiticu poljskog cvijeća i stavite je u neku vazu, dobili ste besplatnu, a efektnu dekoraciju.

Uređenje spavaće sobe
2. Kamen kao držač knjiga (besplatno)
Ovaj mi je kamen našao suprug – bio je zakopan u šljunku i pijesku kojeg je koristio kao građevinski materijal (dekoracije se bome mogu pronaći na neočekivanim mjestima, zar ne?). Stajao je neiskorišten sve dok se nisam dosjetila da bih ga mogla upotrijebiti kao držač knjiga. Mislim da se super uklopio u prostor!

Povoljne dekoracije
3. Knjige
Ok, ako ćete sad ići kupiti 5 knjiga koje će vam krasiti noćni ormarić, onda baš i nećete povoljno proći, ali sigurna sam da par knjiga već imate kod kuće. Inače nisam pobornik držanja knjiga samo kao dekoracije (tipa da kupite knjige “na metar” samo da vam popune police ili neki drugi komad namještaja), ali ovaj sam put učinila iznimku (doduše, ne baš potpuno) i iz svoje kolekcije izvukla knjige koje su mi se bojom uklopile u prostor. (Na ovom je noćnom ormariću nedavno bila noćna lampa koja nažalost nije preživjela Sofijino “istraživanje” pa sam izračunala da će knjige lakše podnositi padanje od nove noćne lampe, ha ha).

Povoljne dekoracije
4. Drvena slova (desetak kuna)
Drvena slova mogu isto biti efektna, a povoljna dekoracija. Ja sam svoje kupila u hobi dućanu i obojala ga crnom bojom. Najprije sam ga koristila u predsoblju u našem zagrebačkom stanu, a sada je na polici u sobi.

Povoljne dekoracije
5. Fotke s lažnim paspartuom (gotovo besplatno)
I na kraju, uokvirene fotkice. Znate već da fotke ljepše izgledaju kad je oko njih paspartu. No ako već imate okvire koje želite iskoristiti, a oni nemaju taj papir, fotke možete isprintati s bijelim okvirom. Skužit ćete da je nešto drugačije ako se baš zabuljite u okvir, ha ha ha.

Povoljne dekoracije
I to je to! Nadam se da su vam se neke ideje svidjele i da ćete ih iskoristiti i u uređenju vaših prostora. Svoje fotkice možete slobodno podijeliti na Fejsu ili na Instagramu, samo me označite da vidim.

Čitamo se.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.