DIY, Jednostavne dekoracije, Uređenje doma

Tri jednostavne božićne dekoracije

Bliže se blagdani… Ukrašavaju se ulice pa bi blagdansku atmosferu trebalo preseliti i u domove. 🙂 Iako ne volim puno ukrašavati (kao što sam spomenula u ovom postu), ovih sam se blagdana ipak odlučila poigrati dekoracijama.
Inspiraciju sam potražila na Pintrestu i oduševila se minimalističkim, brzim i jeftinim idejama.

Pa, krenimo redom…
1. Božični držač za ključeve
Nedavno sam objavila post o izradi držača za ključeve. Okvir za fotografije, isprintani predložak sa željenim motivom (u ovom slučaju, inicijalom prezimena) i tri ukrasna čavlića… Vrlo jednostavno… No, da bi vaš držač za ključeve zasjao u blagdanskom ruhu, dodajte mu kuglicu za bor! 🙂

Daklem, trebat će vam: okvir za fotografije, traka, špaga, konac i kuglica za bor. Iz okvira najprije izvadite poleđinu, predložak i staklo. Na sredini gornje strane zavežite dvije mašne – jednu trakom, a drugu špagom. Kuglicu objesite na konac i provucite kroz mašnu.

Ovu dekoraciju možete koristiti i samostalno, bez čavlića i ključeva. 🙂 Jednostavno i efektno…

2. Adventski “vijenac”

Za izradu ovog neobičnog vijenca trebat će vam četiri staklenke (možete kupiti nove ili pak iskoristiti stare; u mojima je bila Linolada, mljac), četiri svijeće, špaga, šećer ili sol, tanjur ili poslužavnik i nekoliko češera.

Staklenke najprije dobro operite i osušite, a zatim u njih uspite šećer ili sol. Umetnite svijeću, a oko grla staklenke omotajte i zavežite špagu. Staklenke poredajte na tanjur i ukrasite s nekoliko češera. Izi pizi. 🙂

3. Božićno drvce u okviru za fotografije

Nakon ukrasa za hodnik i kuhinjski stol, evo jednog i za police u dnevnom boravku. 🙂
Za ovaj će vam ukras trebati okvir za fotografije, riječi najdraže božićne pjesme, računalo, program image chef (ili neki drugi s potrebnim opcijama; ja sam koristila ovaj), programzaobraduteksta, printer i škare.
U spomenutom programu odabrat ćete opciju “pretvaranja” riječi u oblike. Iako u ponudi imaju velik broj različitih oblika, oblik božićnog drvca morat ćete sami napraviti (nije komplicirano, osam klikova mišem u obliku trokuta/pravokutnika i to je to…). Nakon toga ćete u za to predviđen prostor utipkati željene riječi, a zatim predložak urediti po želji – možete promijeniti vrstu fonta, boju fonta, boju podloge, dodati simbole itd.

Sliku spremite, otvorite u programuzaobraduteksta, prilagodite visinu i širinu prema dimenzijama okvira za fotografije, isprintajte je, izrežite i umetnite u okvir.
Okvir sam postavila na policu u dnevnom boravku i dodala mu češer i vazu sa svijećom.
I to je to… Tri vrlo jednostavne, a efektne blagdanske dekoracije…
Kako vi ukrašavate svoj dom za blagdane? Dajete li prednost kupovnim ukrasima ili ih izrađujete sami?

8 thoughts on “Tri jednostavne božićne dekoracije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.