Uređenje doma

Uređenje dječje sobe (2. dio)

Kao što sam napisala u prvom postu o uređenju dječje sobe (u kojem ste mogli vidjeti kako je soba izgledala prije i što sve moramo napraviti), veliki su radovi iza nas.

Ne znam sad koliko će vam ovo biti zanimljivo… Mislim, vjerojatno sam ovu seriju postova mogla krenuti i bez onog “prije prije”, tj. početi s već raščišćenom i okrečenom sobom, ali onda biste dobili krivi uvid u stanje stvari. Zato mini upozorenje – ako vam se ne gledaju brzinske fotke zidarskih radova (znači, razbijanje zidova, zidanje, gletanje, krečenje itd.), onda ovaj post preskočite i pričekajte sljedeći u kojem će naglasak biti više na samom uređivanju (s kvalitetnijim fotkama).

Daklem, što smo to mi s dolaskom ovogodišnjih toplijih dana napravili s budućom dječjom sobom? (Ova soba nije bila jedini projekt, tu su još i moj radni kutak i suprugov ured, hodnik, projekti na vanjskom dijelu kuće itd.).

Prvo smo sve raščistili. Ali ono, baš sve – rastavili smo ormar, stvari koje Sofia više ne koristi (a željeli bismo ih zadržati za buduću djecu) spremili na tavan, stvari koje više ničemu ne služe maknuli, a onima koje koristimo našli neko bolje mjesto.

Raščišćavanje buduće dječje sobe

Nakon raščišćavanja red je došao na micanje starog prozora.

Micanje starog prozora

Nismo samo promijenili “stolariju”, nego i sam otvor. Prijašnji je prozor gledao na terasu koju je suprug “zatvorio” i napravio si ured pa je prozor bilo nužno preseliti na drugu stranu kuće, a stari otvor zazidati. Ovo baš nije bilo jednostavno kao što izgleda, ali su jedan dio posla oko tog prozora ipak odradili i suprugovi poznanici.

Novi prozor
Novi prozor
Nakon što smo postavili novi prozor, došlo je vrijeme za krečenje. Činilo nam se da će to biti najmanji problem, ali na kraju smo se malo prevarili. Boja na zidovima u toj sobi je bila stvarno nekako čudna (+ nama ljenivcima se nije dalo guliti tu staru boju i gletati) pa smo krečenje ponavljali nekoliko puta jer je boja uporno otpadala. Prvi put sa zida, a drugi stropa. Znači, taman sam morala okrečiti zadnju četvrtinu stropa kad mi je na valjku ostala stara boja (i naravno, kad to idete pipati špahtlom, počne sve otpadati). Na kraju smo staru boju ipak morali skidati jer smo se bojali da se sve ne napuhne i samo otpadne. Eto, nekad se treba i pripremiti, ha ha ha. I da, zasad smo se odlučili za bijelu boju, a kasnije ću još vidjeti. Mada me sad iskreno malo strah uopće nešto “prčkati” po zidovima da se opet ta boja ne poremeti.

Bojanje zidova

Poslije kravala s krečenjem, dragi je postavio radijator (cijevi, koje smo, btw, ZABORAVILI zaštititi, su već otprije bile postavljene) i promijenio “kape” na dimnjaku.

I zadnji od “većih” radova bilo je postavljanje laminata. Laminat smo birali sto godina (htjeli smo neki koji paše parketu u hodniku, ali na kraju nismo ništa takvoga našli pa smo se odlučili za sasvim drugu varijantu). Suprugu sam u postavljanju malo pomagala ja, a malo rođak (Sofia je, naravno, nadgledala radove).

Postavljanje laminata
Nakon postavljanja laminata, red je došao i na čišćenje. Trebalo je očistiti ovu našu glupost (čitajte: nepokrivanje cijevi od radijatora). Osim cijevi, očistila sam i sve drugo, prozore, vrata itd.

Soba nakon svih velikih radova izgleda ovako (samo mali snikpik):

Uređenje dječje sobe
Ok, možda baš ne ovako jer su trenutno u njoj stvari koje trebaju u ured, nekim stvarima još nismo našli odgovarajuće mjesto, a nekih se moram i riješiti (čekirajte me na Instagramu, objava prije ove odnosi se na raščišćavanje knjiga).

Eto, to bi bilo to za ovaj post, sad slijedi zabavni dio ovog projekta.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.