Uređenje doma

Uređenje radnog kutka (1. dio)

Ok, nije baš “kutak” nego cijela prostorija, ali dobro. 😀

To je dok skoro deset godina provedete u relativno malom stanu pa se vratite u kuću sa sto prostorija. Ponekad blagoslov jer svatko ima svoj mir, a ponekad malo naporno jer treba to sve održavati + počelo mi se događati da ne znam čime pojedine prostorije “napuniti” (hvala vama koji me pratite na Instagramu pa ste mi sugerirali super rješenja za jedan od četiri hodnika koje imamo!).

Nego, natrag na radni kutak. Ove smo godine malo žešće krenuli s renovacijama. Dragi si uređuje svoj ured, a ja svoj. U toj “mojoj” prostoriji je trenutno njegov stari radni stol i kauč (koji su bili u spavaćoj sobi ako se sjećate fotki prije uređenja). Prostorija je onako taman, ni prevelika ni premala, a ima izlaz na balkon. I pogađate, na dva zida je L A M P E R I J A (o sudbo kleta). No, dobra je vijest da ću je definitivno farbati u bijelo. Ne znam još točno kakvom – normalno bijelom (a jesam objasnila :D) ili tehnikom “whitewash” (tom sam tehnikom prvotno mislila ofarbati lamperiju u spavaćoj sobi, a radi se o tome da običnu bijelu boju samo razrijedite vodom, u omjeru u kojem želite; što je više vode, to će boja biti prozirnija i drvo će se više nazirati). Da ne objašnjavam, evo fotkica prije:

Nekako tamno, namještaj iz sedamdesetih, kutije koje čekaju police i Sofijina “ljuljačka” koju moram oprati i pospremiti na tavan, ha ha ha. Nakon što ste dobili neki filing kako to sve skupa izgleda, da s vama podijelim i inspiraciju/planove za uređenje i TO DO listu.

Definitvno bih željela dobiti prozračniji izgled, znači bez nekog masivnog namještaja, a opet s dovoljno mjesta za uredske potrepštine. Trebaju mi stol (novi stolac smo još prije kupili iako sad baš nisam oduševljena njegovim izgledom, no dobro), police za knjige, kauč i neko rješenje za šivaću mašinu (koju, usput rečeno, još uvijek moram naučiti koristiti, ha ha ha).

Još uvijek nisam načisto s time kako će to sve izgledati, ali me ove fotkice posebno inspiriraju (više fotki možete vidjeti ako me zapratite na Pintrestu). Daklem, malo drva, bijelo, možda čak i malčice rozog. Vidjet ću još.

I na kraju, TO DO lista:
1. Raščistiti sobu i sve stvari u njoj.
2. Sve dobro izribati. 😀
3. Obojati lamperiju (ako me pratite na Instagramu onda znate da se ovom dijelu posebno veselim, ha ha ha).
4. Obojati vrata.
5. Postaviti karnišu.
6. Kupiti zastore, tepih (inače baš nisam fan tepiha, ali parket u toj prostoriji baš i nije u najboljem stanju, a sad ga nećemo mijenjati), radni stol, police za zid, police za knjige i kauč.
7. To sve sastaviti.
8. Odabrati i kupiti/napraviti dekoracije.
9. Organizirati knjige, dokumente itd. itd.

Mislim da sam sve spomenula, ako nisam ne zamjerite. Čeka nas dosta posla. 😀

Kako izgleda vaš radni kutak? Da ste na mom mjestu kako biste rasporedili namještaj, ovako isto kako je i bilo (znači stol i kauč na jednu stranu, police na drugu) ili imate neko drugo, kreativnije rješenje? Veselim se vašim prijedlozima i idejama.

Do idućeg petka,
vaša Petra P.

8 thoughts on “Uređenje radnog kutka (1. dio)

  1. Zasto ti treba kauc u tom radnom kutku i to novi? Mozda grijesim, ali po slikama cini mi se da ne bi stala sivaca masina s druge strane jer i za nju treba stol ili nesto na cemu stoji i jos police do nje. Ideja za razmisljanje radni stol i sivaca masina s jedne strane, bez kauca, a s druge strane police uzduz zida. Namjestaj i lamperija u bijeloj boji.

    1. Jer dragome ne stane u njegov ured, a gleda serije na laptopu. 😂 Plus, jedan ležaj nam uvijek dobro dođe jer on ima dosta rodbine koja ponekad prespava kod nas. A novi jer se taj stari raspada. 😂 Mislim da će šivaća mašina biti na polici pa ću si je prema potrebi prebaciti na stol. S ostalim se slažem. 😊😊

  2. A “fotelja-kocka”? Ima čak i sasvim udobnih, deblje su i pune dužine i širine ležaj kad se rasklope. 😉

    1. U ovoj se prostoriji baš i ne može maknuti jer su zidovi drveni, tj. bilo bi suludo to uopće i pokušavati. Druga stvar je dok je lamperija postavljena na “zidani” zid, mislim da se onda to može lakše maknuti. Ne znam jesi li vidjela post o uređenju spavaće sobe, tamo imamo i jedno i drugo, znači i tu koja se ne može maknuti i onu koja se može. Ja sam prvo htjela tu oko prozora bojati, a ovu drugu maknuti, ali dragi baš nije bio oduševljen tom idejom, ha ha ha (ne znam je li ti poznata njegova ljubav prema lamperiji) pa smo onda tu što se ne može maknuti ostavili, a ovu drugu sam obojala. Običnom bijelom bojom za zid u koju sam dodala malo crnog koncentrata da dobijem sivu. I to sam stavila samo jedan sloj i super izgleda. Ne znam sad jedino čime je farbana tvoja lamperija, ta naša je bila zaštićena samo lanenim uljem. Nova se boja dobro upila. Ako se odlučiš na farbanje i budeš imala kakvih pitanja, samo me kontaktiraj. 🙂 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.