Uređenje doma

Uređenje spavaće sobe (1. dio)

Nakon postova o uređenju kupaonice, koje možete pročitati ovdje i ovdje, na red je stigla i spavaća soba!
Na treći dio o uređenju kupaonice još ćete malo pričekati, ali nadam se da će sve uskoro biti gotovo. 🙂

Renovacija kuće - spavaća soba - prije
Daklem, slično kao i kupaonica, i spavaća je soba zapela u sedamdesetima. Ova je prostorija dugo vremena bila skladište za neželjene stvari, a kasnije ju je suprug prenamijenio u nešto funkcionalniju prostoriju sklepavši je od starog regala, starog pisaćeg stola i dva kauča. Ovako je to izgledalo prije nekoliko dana (nakon što smo maknuli stari namještaj i postavili radijatore):
Renovacija kuće - spavaća soba - prije
Tri kuta sobe

Kao što možete vidjeti, soba je prilično velika i ima potencijala! 😉 Da bi zasjala u punom ruhu, naš je plan učiniti sljedeće:
  • Popraviti potrgani prozor (stolariju ćemo mijenjati, hm, nekad).
  • Osvježiti boju zidova.
  • Prelakirati parket.
  • Odabrati i/ili dizajnirati namještaj (i dati ga raditi po mjeri).
  • Kupiti i/ili sastaviti namještaj.
  • Kupiti i/ili napraviti dekoracije.
  • Odlučiti o tome što staviti na prozore (zavjese, zastore?).
  • Sve očistiti, organizirati i dekorirati.
Slično kao i s uređenjem kupaonice, mislim da ćete jednostavno pretpostaviti za koje je poslove zadužen suprug, a za koje moja malenkost, ha ha ha. Neki od ovih poslova već su obavljeni, a neki tek čekaju na red (sve ćete vidjeti u drugom dijelu, bez brige).
U glavi imam viziju o budućem izgledu sobe, ali još nisam u potpunosti razradila detalje pa ću ovdje okačiti samo jednu fotku koja me posebno inspirirala (vidjet ćemo kako će te moje ideje izgledati u praksi, ha ha ha).

Renovacija kuće - spavaća soba - inspiracija
{Izvor}

Nego, par pitanja za vas, dragi čitatelji: Kako neutralizirati onaj tzv. brodski pod na desnoj strani sobe (vidljiv na drugoj i trećoj fotki u kolažu)? Bojanjem? Što biste stavili na prozore, s obzirom da su ispod njih radijatori? Cijenila bih vašu pomoć. 😉
Unaprijed zahvaljujem! Uživajte mi u vikendu…

6 thoughts on “Uređenje spavaće sobe (1. dio)

  1. Mora li lamperija baš ostati? Može li se zamjeniti gipsanim pločama? Ako je nećete mjenjati, ima jedna interesantna tehnika bojanja "whitewash", to bi ti super izgledalo. Ja isto imam radijatore ispod prozora, ali svejedno imam zavjese od plafona do poda, prozirne bijele muslinske odmah do prozora i sive od mikrofibre za zatamljenje, koje služe i kao dekor. Nekad sam imala zavjese do radijatora, ali nisam bila zadovoljna jer je estetski puno ljepše vidjeti ih do poda (prostorija izgleda viša).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.